Hjem Nyheter Europa Russland vil stille «hardere krav» dersom fredsforhandlinger gjenopptas

Russland vil stille «hardere krav» dersom fredsforhandlinger gjenopptas

0

UKRAINAKONFLIKTEN Dersom fredsforhandlingene mellom Russland og Ukraina gjenopptas, vil Russland stille tøffere krav, skriver det russiske nyhetsbyrået TASS. Ukraina har imidlertid ikke vist noen interesse for å forhandle siden mars.

Parlamentsmedlem og partileder Leonid Slutskij. Foto: OSCE Parliamentary Assembly (CC BY-SA 2.0).

Russland vil stille mye tøffere krav til Ukraina dersom fredsforhandlingene mellom de to landene gjenopptas. Dette ifølge Leonid Slutsky, lederen for det russiske Liberaldemokratiske partiet, og som har vært en del av den russiske delegasjonen under tidligere fredsforhandlinger.

Anledningen kan være de russiske militære suksessene og det faktum at man nå har etablert seg politisk i de østlige og sørlige delene av Ukraina.

– I dag vil våre vilkår være tøffere både når det gjelder demilitarisering og avnazifisering, tøffere i sin essens og gjeldende tidsplan for implementeringen. Jeg understreker at dette er dersom forhandlingsprosessen gjenopptas, forklarte Slutsky på en pressekonferanse tirsdag.

– Så langt har ikke Kiev vist noen vilje til å gjenoppta samtalene, la han til.

Også Jurij Ushakov, som er president Vladimir Putins rådgiver i utenrikspolitiske spørsmål, har ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS nylig uttalt at Kremls vilkår vil se helt annerledes ut dersom fredsforhandlingene gjenopptas. Ushakov påpeker også at de tidligere russisk-ukrainske fredsforhandlingene ble avbrutt av Kiev «etter at en prinsipiell avtale ble oppnådd under samtalene i Istanbul». Ushakov understreket imidlertid at verken Kiev eller Vesten viser den minste interesse for å snakke i dag.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg