Hjem Nyheter Globalt Russlands utenriksdepartement: «Tyskland er okkupert»

Russlands utenriksdepartement: «Tyskland er okkupert»

IMPERIALISME En talskvinne for Russlands utenriksdepartement skildrer et Tyskland okkupert av USA og beskriver EU-land som ynkelige NATO-marionetter som ledes av denne krigshissende supermakt.

Maria Zacharova, talskvinne for Russlands utenriksdepartement. Foto: Dip Mid RF, Nikita Kotjik (CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons).

Nordfront har tidligere uttalt at dagens Tyskland er et okkupert land. Nå trekkes konklusjonen også fra andre steder.

«Amerikanske ambassadører gir og har gitt ordre til Berlin, støttet av amerikanske støveltramp», skriver talskvinnen for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zacharova, i en uttalelse publisert i Russia Today (RT).

Hun henviser til USA som «fortsetter å okkupere Tyskland», mens USAs NATO-allierte har «gitt opp all sin suverenitet og overlatt den til Washington».

Man har, påpeker Zacharova, til eksempel ingenting å si i spørsmål rundt Nord Stream 2.

I en kommentar til USAs president Joe Bidens tale under Tysklands kansler Olaf Scholz sitt besøk i Washington sist mandag, om «å stenge av gassrørledningen Nord Stream 2, understreket talskvinnen at Berlin forblir under Washingtons kontroll – lenge etter slutten av den kalde krigen.

Hun påminner om at dagens okkuperte Tyskland «huser 30 000 amerikanske tropper», og legger til at «amerikanske diplomater i Tyskland, som skal jobbe der for å forbedre bilaterale forbindelser, gir ordre til tyske tjenestemenn».

Talskvinnen beskriver hvordan Richard Grenell, som var USAs ambassadør i Berlin under Trumps presidentperiode, «bokstavelig talt ga dem ordre hver dag om hvordan de skulle agere i spørsmål som Nord Stream 2».

Tyskland behandles «helt enkelt som et protektorat» av USA, sier Zacharova, og legger til at det ikke bare uttrykker seg i finansielle trusler, men også «støttes av 30 000 amerikanske støvler på bakken».

Hvorfor Berlin lar seg behandle på denne måten er ifølge Zacharova et relevant spørsmål å stille tyske ledere, men faktum er, understreker hun, at dette ikke handler om «et forhold mellom likeverdige».

Washingtons ulike forsøk på å hindre Berlin i å kjøpe russisk naturgass via Nord Stream 2s gassrørledning avslører overfor talskvinnen en total forakt for grunnleggende tyske interesser:

«Tyskland trenger ikke denne gassen fordi de liker Russland eller ønsker å glede oss – de trenger den rett og slett, det er den som gjødsler deres økonomi, det er en ressurs som deres industrielle utvikling er basert på, det er det de trenger for å leve … så dette er et vitalt spørsmål.»

Hyklende tale om fri marked

I stedet, hevder Zacharova, forsøker Washington å tvinge Tyskland til å kjøpe flytende naturgass (LNG) fra USA.

Prisen på amerikansk LNG er imidlertid mye høyere, så USA påla ifølge henne Tyskland å skattlegge folket litt mer og dermed kompensere for forskjellen gjennom subsidier.

I denne sammenhengen lurer Zacharova på hvor talen om et fritt marked ble av:

«… Hvilket fri marked snakker dere om? Og hvilken liberal økonomi? Og hvilken WTO?»

Og hun påminner i denne sammenhengen om at det er absurd nok at USA har anklaget Russland for å ville bruke energi til politisk utpressing.

NATOs slavenasjoner i Europa

Men i Zacharovs øyne har resten av Europa det på ingen måte bedre.

Hun peker på den amerikanske måten å beordre sine europeiske NATO-medlemmer til å bruke 2% av BNP på krigsmakten.

«Og de snakker til alle på den måten», fortsetter talskvinnen.

Hun kontrasterer de amerikanske NATO-landene med Russland, Kina og noen få andre land, som nekter å la seg slave for krigsmakten.

Russland, understreker Zacharova, nekter å bli adressert på denne måten:

«Du kan beordre hvem som helst som aksepterer det – men det gjør ikke vi, så du appellerer ikke til oss på den måten», sier hun og avslutter:

«Hvis du krenker noe som ligger i vår interesse og bryter internasjonal lov, vil du oppleve mottiltak».