Hjem Nyheter Rutgers: Antifa bruker sosiale medier til å egge til vold mot politiske...

Rutgers: Antifa bruker sosiale medier til å egge til vold mot politiske meningsmotstandere og politi

USA Rutgers universitet har publisert en rapport som redegjør for strategier tatt i bruk av blant annet terroristnettverket Antifa på sosiale medier for å mane til vold mot meningsmotstandere så vel som politi.

Antifa utenfor universitet i Berkeley i 2017. Foto: Berkeleyside.com

Rapporten, viss forfatterliste inkluderer flere iøynefallende jødiske navn som “Finkelstein” og “Goldenberg”, er et sjeldent eksempel på kritikk rettet mot den voldelige venstresiden i USA, fra det amerikanske akademia, som vanligvis foretrekker å utheve høyreekstremisme som den største terrortrusselen innenfor amerikanske grenser.

Tradisjonelt sett har Antifa, viss medlemmer inkluderer ungdommer fra den amerikanske overklassen, operert som en uformell milits på vegne av den politiske eliten mot amerikanske nasjonalister. Ett av de mest prominente eksemplene på dette var “Unite the Right”-demonstrasjonen i Charlottesville den 11. til 12. august 2017. Etter at Antifa gikk til angrep på demonstrantene utførte etablerte medier en nøye koordinert blitzkampanje som malte nasjonalistene som ønsket å forsvare en statue av general Robert E. Lee som ansvarlige for opptøyene. Dokumenter datert 9. august 2017, lekket fra det amerikanske sikkerhetsdepartement, gjør det imidlertid klart at amerikansk etterretning var fullstendig klar over at eventuelle volds-hendelser ville iverksettes av Antifa før demonstrasjonen i det hele tatt fant sted. Til tross for at lokal rettshåndhevelse var velinformert om dette på forhånd ble det ikke gjort noe forsøk på å hindre Antifa i å utføre voldshandlinger mot demonstrantene.

Hvis omtalte rapport marker et begynnende skift i elitens holdning til Antifa kan dette skyldes at den venstreekstreme organisasjonen nå begynner å betraktes som mer trøbbel enn den er verdt, etter at den sammen med den like voldelige BLM-bevegelsen har utsatt USA for et terrorvelde de siste månedene, noe som også har blåst nytt liv i president Donald Trumps gjenvalgskampanje.

Les også:
Dagens video: Antifa – en voldelig jødisk organisasjon
Wisconsin-senator mishandlet av Antifa – som han støtter
Venstreekstremisme