Hjem Nyheter Rykter: Netanyahu kan bli arrestert for krigsforbrytelser

Rykter: Netanyahu kan bli arrestert for krigsforbrytelser

ISRAEL Den israelske regjeringen har holdt et krisemøte der de planla en strategi for å unngå å bli stilt til ansvar for krigsforbrytelsene de utsatte palestinere for. Ifølge ryktene vil de direkte forsøke å påvirke Den internasjonale krigsforbryterdomstolen, diplomater og europeiske shabbos-goy-ledere.

Benjamin Netanyahu. . Foto: kmu.gov.ua, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

I skrivende stund har den jødiske terrorbombingen av det okkuperte Palestina krevd over 33 000 menneskeliv siden det vellykkede Hamas-motangrepet 7. oktober. Det store flertallet av de som ofres på jødenes alter er sivile, kvinner og barn. Med dette som bakgrunn skriver Aftonbladet i dag at det spres informasjon i ulike medier om at Israels statsminister Benjamin Netanyahu risikerer å få utstedt en arrestordre mot seg fra Det internasjonale krigsforbrytertribunalet (ICC).

Muligheten for å bli tvunget til å stå til ansvar for sine krigsforbrytelser har ført til at statsministeren, utenriksminister Israel Katz og justisminister Yariv Levin har holdt et krisemøte med juridiske eksperter fra regjeringen. En konklusjon som angivelig ble nådd under møtet er at den jødiske okkupasjonsmakten bør henvende seg direkte til ICC og andre høytstående diplomater i et forsøk på å stoppe arrestordren før den rekker å bli en realitet.

Netanyahu skal også ha henvendt seg til europeiske shabbos-goy-ledere for å få hjelp til å unnslippe rettferdigheten. Blant annet skal respektive utenriksministerne fra Storbritannia og Tyskland, David Cameron og Annalena Baerbock, ha blitt kontaktet.

Det er også spekulasjoner om hvorvidt høytstående militære tjenestemenn kan bli rammet av samme arrestordre som statsministeren.

(Nordfront)