Hjem Nyheter Norge Så redd at hun står frem med fullt navn og bilde

Så redd at hun står frem med fullt navn og bilde

HØNEFOSS Mina fra Hønefoss forteller at hun ikke lenger tør å gå alene om kveldene.

Halvt iranske Mina Minaie (17) fra Hønefoss forteller til Ringerikes Blad at hun ikke lenger tør å gå alene om kveldene. Til å begynne med ville man kanskje trodd redselen skyldtes den økte fare for voldtekt som har kommet med masseinnvandringen, hvilket med all forståelse en stor andel jenter i Europa i dag bekymrer seg over. Men det som i Minas tilfelle har gjort henne såpass redd, om vi da skulle tro henne på hennes ord, gitt at hun står frem med fullt navn og bilde, er at hun i undergangen ved Brutorget i Hønefoss oppdaget Den nordiske motstandsbevegelsens logo.

– For cirka 2 uker siden så jeg at det har dukket opp tagginger av logoen til Den nordiske motstandsbevegelsen, og er første gang jeg ser den tagget noe sted, forteller hun.

Mina synes det er utrolig at logoen har fått pynte opp undergangen i bortimot to uker uten å ha blitt fjernet. Hun forteller videre at hun nå har begynt å gå andre veier for å komme seg hjem på kveldstid fordi hun er redd for hvem hun kan møte på. Hvilke veier som skulle være «trygge» og fri for Motstandsbevegelsens logo nevnes dog ikke, men det ser ut til at hun har fått med seg at dette er å finne overalt.

– De har klistremerker rundt omkring i hele byen på for eksempel lyktestolper, sier hun til Ringerikes Blad, og fortsetter med en aldri så liten tillært løgn:

– Det er forskjell på ytringsfrihet og hatytringer som dette er. Dette er en organisasjon som assosieres med vold og drap.

Tydelig beveget av medienes løgner om Den nordiske motstandsbevegelsen har Mina dog ingenting å frykte i et eventuelt møte med aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsen.

– Hønefoss er nok langt tryggere for jenter å ferdes i på kveldstid når Motstandsbevegelsens aktivister er ute i gatene, forteller Tommy Olsen, sjef for den norske gren av Den nordiske motstandsbevegelsen.