Hjem Nyheter Sammenvokste gråhvalunger funnet på strand i Mexico

Sammenvokste gråhvalunger funnet på strand i Mexico

NATUR OG MILJØ Forskere i den meksikanske Laguna Ojo de Liebre har oppdaget det tilsynelatende første dokumenterte tilfellet av sammenvokste gråhvalunger. Tilstandens årsak skal være uklar, men en forsker mistenker at det handler om resultatet av en spontanabort.

Untitled11_ny

På søndag fant man to gråhvalunger i lagunen Laguna Ojo de Liebre i Mexico. Disse var sammenvokste og litt over to meter lange, det vil si under snittet som er fire til fem meter. Ungene overlevde ikke, og med tanke på at de var veldig underutviklede, så mistenker forskeren Alisa Schulman-Janiger at hvalungene er fostre som har dødd i en spontanabort. Forskere som undersøkte liket for dypere analyse har dog hittil ikke gitt noen kommentar angående årsaken til tilstanden.

Sammenvokste hvaltvillinger har blitt funnet i andre underarter av hval, men aldri tidligere blant gråhvaler, i hvert fall ikke som det naturhistoriske museet i Los Angeles kan påvise. Til tross for at ingen informasjon har blitt offentliggjort som dødsårsak, har Fukushimakatastrofen i Japan ledet til mange tanker og spørsmål, særlig ettersom det har vært flere spesielle dødsfall av dyr langs USA sin vestkyst.

Hendelser som smeltende sjøstjerner langs kysten i California, Oregon, Washington og Canada har enda ikke fått noen offisiell forklaring. Andre hendelser, slikt som de høye nivåene av cesium i plankton, ignoreres av myndigheter verden rundt.

Antallet mystiske forekomster fortsetter å vokse samtidig som allmennhetens nysgjerrighet øker. Dette gjelder også hvalfunnet i Mexico, hvor forskerne enda ikke har villet uttale seg.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se

Kilde:
First Ever Seen Conjoined Whale Calves Beached in Mexico