Hjem Nyheter Sanksjonskrav mot Tyrkia etter russisk S-400-leveranse

Sanksjonskrav mot Tyrkia etter russisk S-400-leveranse

0

UTENRIKS Etter at russiske S-400 har blitt levert til Tyrkia krever amerikanske kongressmedlemmer sanksjoner mot NATO-landet.

S-400 ankommer Tyrkia. Foto: Tyrkias forsvarsdepartement / Reuters

Ifølge opplysninger fra det tyrkiske forsvarsdepartementet har russiske luftvernsystem av typen S-400 nå begynt å leveres til Tyrkia, noe USA tidligere har protestert mot og truet med å heve det tyrkiske kjøpet av amerikanske F-35-kampfly.

Leveransen har utløst ytterligere protester; denne gangen fra amerikanske kongressmedlemmer. De høytstående politikerne Eliot Engel, demokrat-leder i kongressens utenriksutvalg, og republikaneren Michael McCaul mener at tyrkernes handling må få «harde konsekvenser».

«President Erdogan har fått klare valg. Dessverre har han valgt feil. At en NATO-alliert velger å alliere seg med Russland og Vladimir Putin fremfor allianse og  tett samarbeid med USA er vanskelig å forstå», skriver de to kongressmedlemmene i en felles uttalelse.

Fra Pentagon og utenriksdepartementets side er det derimot nesten stille. Det eneste som har blitt kunngjort er at forsvarssekretær Mark Esper har tatt opp emnet i et halvtimes langt møte med Tyrkia. Hva som ble sagt er dog uklart.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg