Hjem Nyheter Norden Sannfinnenes ungdomsforbund advarte mot folkeutbytte – mister statsbidrag

Sannfinnenes ungdomsforbund advarte mot folkeutbytte – mister statsbidrag

0

FINLAND Sannfinnenes ungdomsforbund mister statsbidraget etter at de advarte mot befolkningsutbyttet.

Sannfinnenese ungdomsforbund Finsk ungdom. Foto: Perussuomalaiset Nuoret

Sannfinnenes ungdomsforbund Finsk ungdom mister nå bidraget fra det statlige Universitets- og kulturdepartementet. Grunnen er at de på Twitter advarte mot befolkningsutbyttet og oppfordret velgere til å stemme på Sannfinnene.

De gjorde dette ved å kopiere EU-propaganda i forkant av valget, hvor de brukte et bilde av en afrikansk familie sammen med en oppfordring om å stemme i valget for å bestemme hvordan Europas fremtid skal se ut. Finsk ungdom skrev da i stedet «stem på Sannfinnene for at Finlands fremtid ikke skal se slik ut».

Ved å twitre ut det folkevennlige budskapet, selv om Toni Jalonen som skrev innlegget umiddelbart unnskyldte seg, har forbundet brutt mot «ungdomsloven» som krever at organisasjoner skal forespråke «solidaritet, kulturelt mangfold og internasjonalisme» for å kunne få bidrag.

Å spre et nasjonalistisk budskap har naturligvis til hensikt å verne sin etniske gruppe, noe som ifølge den finske staten ikke er tillatt. Ved å gjøre dette har de gjort seg skyldig i diskriminering. I og med beslutningen må forbundet tilbakebetale 57 000 euro som allerede har blitt utbetalt. Totalt skulle de i år ha fått 115 000 euro i statlige bidrag.

Sannfinnene har på bakgrunn av beslutningen gått til kraftig angrep mot det statlige departementet. Ville Tavio, gruppeleder i riksdagen, sparte ikke på ordene da han skrev at «en slik undertrykkelse mot Finlands største opposisjonsparti er fullstendig forkastelig og går imot demokratiet og rettsstaten».

Ifølge Finsk ungdoms leder Asseri Kinnunen vil de i løpet av kort tid bestemme hvordan de skal gå videre med saken.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg