Hjem Nyheter Norden Säpo-sjefen vil kriminalisere besittelse av terrorpropaganda

Säpo-sjefen vil kriminalisere besittelse av terrorpropaganda

4

SVERIGE Säpo-sjefen Klas Friberg mener at det burde være straffbart å besitte og i det hele tatt titte på terrorpropaganda.

Säpo-sjefen Klas Friberg. Til venstre justisminister Morgan Johansson (S).

«Ved i prinsipp hver eneste razzia som Sikkerhetspolitiet gjør i arbeidet for å motvirke terrorisme finner vi filmer og bilder med ekstremt grove voldshandlinger og henrettelser. Materialet er produsert for å rekruttere tilhengere eller for å styrke sympatisører for voldshandlinger», skriver det svenske sikkerhetspolitiet Säpos sjef Klas Friberg på DN Debatt.

Säpo har derfor oppfordret den svenske regjeringen om å utrede en eventuell kriminalisering av besittelse og konsumpsjon av terrorpropaganda.

Hvordan «terrorpropaganda» skal defineres er enda uklart. Säpo mener at en kriminalisering må «avgrenses og veies opp mot våre fri- og rettigheter», men at de ikke legger noen vurdering i hvordan veiingen skal gjøres.

En kriminalisering skulle kunne ha en dempende effekt på radikalisering, mener Friberg. Mulighetene til å få enkeltpersoner som forekommer i Säpos kontraterrorvirksomhet dømt skulle øke.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Dr.Phil
Dr.Phil
3 år siden

Er det virkelig det at rasefremmede ser på snuff-film som bekymrer myndighetene, eller det at det nordiske folk skal få nyheter som viser til omfang og grad av de rasefremmedes forbrytelser? Jeg tenker da eksempelvis på de to nordiske kvinner som ble voldtatt og halshugget i Marokko. Jødisk media forsøkte her å glatte over hendelsen, dysse det hele ned ved å påstå at forbrytelsen var langt mindre alvorlig enn hva den faktisk var. Takket være det at alternative nyheter fikk tak på video av hendelsen, så kom også sannheten frem. Nå mener jeg ikke det at folk har godt av… Les mer »

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Dr.Phil
3 år siden

Jeg tenker også at det ikke er islamister, men nasjonalister og patrioter som er det egentlige målet her. Aksjonsvideoene til Motstandsbevegelsen kan sikkert defineres som «terrorpropaganda» av en eller annen anti-hvit jøde eller batikkheks med litt makt. De gjemmer seg bak folkets frykt for muslimsk terror for å få på plass lover som i neste øyeblikk kan brukes til å kneble motstanderne av globo-homo agendaen.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Lykke til og håndheve det

Martin
Martin
3 år siden

Neste blir vell at myndighetene nekter folk gå ut sin egen husdør etter jobb. Benekter ikke at propaganda over nett er effektiv, men regner med at de fleste som «våkner», får seg en reality check ved å gå ut å se på virkeligheten og konsekvensen av dagens politiske føring med sine egne øyne.
Ulykke til, Säpo, sier jeg bare.