Hjem Nyheter Europa Sarkozy dømmes til fengselsstraff for korrupsjon

Sarkozy dømmes til fengselsstraff for korrupsjon

3

UTENRIKS Den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy er dømt til fengsel for å ha planlagt å bestikke en dommer.

Nicolas Sarkozy. Foto: Jacques Paquier (CC BY 2.0).

Den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy, som representerte høyrepartiet UMP (nå republikanerne), har blitt dømt til tre års fengsel, hvorav to blir prøvetid, etter å ha planlagt å bestikke dommer Gilbert Azibert i samarbeid med advokaten Thierry Herzog.

Bakgrunnen er at de to ønsket innsideinformasjon fra Azibert vedrørende en rettergang der Sarkozy var involvert. I bytte for informasjonen ville en godt betalt jobb i Monaco bli arrangert for dommeren. Ifølge retten utgjør dette en kriminell pakt og det er grunnen til at Sarkozy, Herzog og Azibert ble dømt. De to sistnevnte får samme straff som den tidligere presidenten.

Bevisene skal i stor grad være basert på lydmateriale fra telefonavlytting.

Forsvaret prøvde å påpeke at Sarkozy aldri vant saken han var involvert i og at Azibert aldri fikk noen jobb i Monaco, men ifølge retten var dette irrelevant.

Sarkozy har muligheten til å søke om å sone soningen i husarrest med en fotlenke.

Sarkozy er dessuten også siktet for å ha mottatt ulovlige kampanjedonasjoner i presidentvalget i 2012, i form av store pengesummer fra Libyas daværende leder Muammar Gadaffi.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
1 år siden

3 år er altfor lite,men bedre enn ingenting. Det er bra det er noe rettferdighet igjen i det ellers jødestyrte Frankrike. Sarkozy, Hollande og Macron er alle jøder som driver med storstillt utpressing av det franske folket.

Heimdal
1 år siden

Sarkozy, han som åpent kjeftet ut på talerstolen at «franske kvinner skulle la seg blandes ut med folk fra fjerne kulturer!», ellers skulle han «pådrive at franske myndigheter innførte nasjonale tiltak» som sørget for dette. Samme destruktive påleggingen som vår egen Gro messet om for noen tiår tilbake. Resultatet av slik ødeleggende anti-europeisk ideologi ser man klart effektene av idag.