Hjem Nyheter Norden Saudi-Arabia vil sponse moské på Island

Saudi-Arabia vil sponse moské på Island

 SAUDI-ARABIA/ISLAND  Saudiarabiske myndigheter har tilbudt seg å bidra med penger til byggingen av en moské i Reykjavik.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Det var under et møte mellom Islands president Óla­fur Rag­nar Gríms­son og Saudi-Arabias ambassadør til Island, Ibrahim S.I. Alibrahim, at tilbudet ble presentert.

Etter å ha gitt sine hilsener fra den nye saudiarabiske kongen Salman bin Abdulaziz Al Saud, fortalte ambassadøren at landets myndigheter var villige til å bidra med 135 millioner islandske kroner, som tilsvarer cirka 8,6 millioner norske kroner, til byggingen av en ny moské i Reykjavik.

Moskébyggingen i Reykjavik er et kontroversielt prosjekt, som svært mange islendinger har motsatt seg og protestert imot. Island har fra før av hatt en mer anonym moské for den muslimske delen av befolkningen, men i 2014, etter press fra blant annet Den europeiske antirasismekommisjonen, godkjente islandske myndigheter konstruksjonen av en ny moské. Eiendommen ble gitt bort gratis av islandske myndigheter.

Den nye moskéen vil være på hele 800 kvadratmeter og inkluderer bønnerom, bibliotek, informasjonssenter og restaurant. Moskéen vil være ni meter høy og ha en ti meter høyt minaret på toppen. Byggeprosessen skal etter planen igangsettes sommeren 2015.

Kilde:
Saudi money for Reykjavik mosque