Hjem Nyheter Savnet mor funnet død i 5 meter lang slange

Savnet mor funnet død i 5 meter lang slange

DYR OG NATUR I det sentrale Indonesia har en avdød kvinne blitt funnet i magen til en slange som slukte henne med hud og hår. Dette er det femte dokumenterte tilfellet av mennesker som har blitt slukt av slanger i landet siden 2017.

Pytonslange.
Foto: Pixabay.com (Public Domain)

Mannen til 45 år gamle Farida og noen andre innbyggere i landsbyen Kalempang i Indonesias sørlige Sør-Sulawesi-provins, gjorde et makabert funn fredag. I den hovne magen til en lang pytonslange fant de mannens kone og moren til hans fire barn. Firebarnsmoren ble meldt savnet torsdag kveld fordi hun ikke kom hjem etter noen ærend på ettermiddagen samme dag. Tidlig neste morgen startet en leteaksjon, sier landsbyens sjef Suardi Rosi til AFP.

Da Faridas mann fant noen av konas eiendeler i et skogholt i et tidlig stadium av leteaksjonen, dukket det opp en gjerningsmannsprofil av en vridende skapning med stor appetitt og lav grad av empati i tankene hans. Da noen så kort tid etter kom over en storbuket pytonslange, tilsynelatende sløv og døsig etter et omfattende måltid, ble mistanken rettet mot den, og landsbyledelsen ga klarsignal for å åpne den opp.

Det første som kom frem under disseksjonen var Faridas tilsynelatende godt bevarte hode, som viste seg å være sammen med hennes fullt påkledde kropp.

En grafisk video publisert av TMZ viser slangen som blir kuttet opp i et skogsområde, mens stillbilder publisert av Daily Mail ser ut til å vise kvinnens kropp bli båret bort i et teppe forbi landsbyboere i sjokk.

Festmat

Denne typen python griper sitt bytte med dusinvis av skarpe buede tenner i lynhastighet og klemmer det deretter i hjel før det svelges helt, hvorpå effektive enzymer tar over og gjør det meste av fordøyelsesarbeidet. Slangearten er utbredt i Indonesia og andre deler av Sørøst-Asia og er kjent for å innta aper, griser og andre pattedyr. Men mennesker kan ikke regnes som hverdagsmat, men heller som god mat ved antatt høytidelige anledninger. Fem lignende tilfeller av slangesluking har skjedd i landet siden 2017.