Hjem Nyheter Norge Bedriver politisk diskriminering etter oppfordring fra politiet

Bedriver politisk diskriminering etter oppfordring fra politiet

EKSTRA Scandic Park Drammen avlyste nylig et julebord etter oppfordring fra politiet som mente gjestene hadde politiske synspunkter som var uønsket i Drammen.

scandic

Det var aktivister fra Den nordiske motstandsbevegelsens Rede 1 som i lang tid hadde planlagt å arrangere julebord for nasjonalister i Drammen. Julebordet skulle finne sted den 3. desember på hotellet Scandic Park Drammen, og var bestilt langt tid i forveien. I bestillingsbekreftelsen heter det:

God ettermiddag,

Bekrefter 25-30 personer til julebuffet 03 desember kl. 18.00. Buffet a kr 495,-. Gjestene betaler hver for seg.

Vi takker for bestillingen og ber om antall senest 1 uke før ankomst. Velkommen og god helg!

Torsdag den 24. november kom dog hotellets kansellering av julebordet. Hotelldirektør Jostein Sveen skriver i en e-post:

Hei,

Viser til bestilling av julebord hos oss lørdag 3. desember i år.

Vi ser oss nødt til å slette reservasjonen som er gjort hos oss, da vi er blitt informert om at deltagere i selskapet tilhører et miljø som ikke er ønsket i Drammen.

Sveen påpeker i senere e-poster at man bør ta kontakt med Øyvind Aas ved Drammen politistasjon for mer informasjon.

scandic_politiet
FRA VENSTRE: Jostein Sveen og Øyvind Aas

Scandic Park Drammen erkjenner altså at de bedriver åpenlys politisk diskriminering av sine gjester, og dette etter oppfordring fra ingen ringere enn det lokale (tanke)politiet. Et tankepoliti som åpenbart ser på det som sin oppgave å vurdere hvilke politiske tilhørigheter, meninger og ytringer som skal være tillatt i Drammen.

Kan vi nå vente oss politikontroller på vei inn til Drammen hvor man blir bedt om å oppgi politisk tilhørighet? Kommer Scandic til å kryssforhøre alle sine gjester om deres politiske synspunkter før de slipper inn? Hvilke politiske ideologier gjelder det i så fall? Finnes det en liste over de som er tillatt og de som er forbudt? Man kan jo undre…

Arrangørene er i skrivende stund i kontakt med advokat og vil gå videre med saken. Frihetskamp vil samtidig oppfordre alle sine lesere til å boikotte hotellkjeden Scandic Hotels.