Hjem Nyheter Norden Sverigedemokraterna sier ja til NATO-medlemskap

Sverigedemokraterna sier ja til NATO-medlemskap

1

SVERIGE Partistyret i Sverigedemokraterna varsler etter et lunsjmøte at partiet støtter svensk NATO-medlemskap.

Jimmie Åkesson i den svenske riksdagen. Foto: Riksdagen.

Allerede i helgen meddelte Jimmie Åkesson, partilederen for Sverigedemokraterna (SD), støtte for NATO i forbindelse med et intervju med SvD.

I går ble SDs partistyre «hasteinnkalt» til et lunsjmøte for å spikre partiets vending i saken. Partistyret stilte seg enstemmig bak beslutningen om å skifte spor.

Ifølge SDs utenrikspolitiske talsmann, Aron Emilsson, ble det motivert med at «Sverige har en tradisjon av å gå armkrok med Finland».

Nabolandet Finland er ventet å søke om NATO-medlemskap allerede på torsdag.

– Det er ikke uten ettertenksomhet vi gjør denne posisjonsforflyttelsen, men vi har hatt kontakt med vårt søsterparti i Finland, Sannfinländarna, som også gjør den samme vurderingen. Vår vurdering er at Socialdemokraternas tidsplan er alt for langsom, sier Emilsson i et intervju med Expressen.

Allerede nå støtter en majoritet av riksdagsmedlemmene NATO-medlemskap, men regjeringspartiet Socialdemokraterna har fremdeles ikke offisielt stilt seg positive til en søknad.

Statsminister Magdalena Andersson (S) kommenterte i et intervju med SVT forrige helg at Socialdemokraterna «uteslutter ingenting» samt at «dette må utredes nøye».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
1 måned siden

At SD ennå har tilhengere blant nasjonale er til å riste på hodet av. Men det er vel de som tror SD har en hemmelig plan og vil ta på seg brunskjorter og gi strak høyre om de fikk makta.