Hjem Nyheter «Seiersdagen» på Den røde plass – Putin holdt tale

«Seiersdagen» på Den røde plass – Putin holdt tale

2

RUSSLAND 9. mai feiret Russland at Sovjetunionen beseiret Det tredje riket under andre verdenskrig. President Vladimir Putin holdt tale om krigen i Ukraina.

Russlands president, Vladimir Putin holder tale i Moskva. Foto: Kremlin.ru, (CC BY 4.0).

9. mai ble den tradisjonelle feiringen av «Seiersdagen» i Moskva avholdt, der det feires at det kommuniststyrte Sovjetunionen beseiret Det tredje riket under andre verdenskrig. I Russland er det kjent som «Den store fedrelandskrigen».

Som vanlig ble det holdt en stor militærparade på Den røde plass i Moskva. Ifølge russiske RT marsjerte opptil 11 000 soldater forbi, etterfulgt av over 100 pansrede kjøretøy. Den tradisjonelle flyoppvisningen måtte avlyses på grunn av dårlige værforhold.

Alle grener av den russiske forsvarsmakten deltok i militærparaden. Ulike former for militære oppvisninger har også funnet sted i St. Petersburg og andre russiske byer.

President Vladimir Putin holdt tale

Landets president Vladimir Putin holdt en tale til nasjonen, hvor han snakket om andre verdenskrig og den pågående konflikten i Ukraina.

Talen ble holdt på Den røde plass i Moskva, og er rundt 10 minutter lang.

Putin forsøkte å koble Sovjetunionens krig under Josef Stalin mot Det tredje riket til den såkalte militære spesialoperasjonen som Russland i dag gjennomfører i Ukraina, da både Det tredje riket og Ukraina ifølge Putin styres av «nazister».

– 9. mai 1945 har gått til verdenshistorien for evig som en triumf for enheten av vår Sovjetunion. Vår enhet og åndelige makt.

Under talen gikk Putin til hardt angrep på NATO, som han mener avviste alle russiske initiativer til en fredelig løsning på problemene i Ukraina. «NATO-alliansen flyttet tropper til vårt naboland og skapte en uakseptabel trussel mot oss direkte ved vår grense», dundret Putin.

Men det var også en veldig patriotisk tale, hvor Putin snakket om den russiske kjærligheten til og forsvaret av Moderlandet og sammenliknet landet med europeiske land som ifølge Putin gang på gang bøyer seg for amerikanske interesser.

– Men vi er et helt annet land, Russland er av en annen karakter. Vi vil aldri gi opp kjærligheten til vårt Moderland, vår tro og våre tradisjonelle verdier, våre tradisjoner fra våre fedre og vår respekt for forskjellige kulturer, sa Putin og fortsatte:

– Men i vesten bestemte de å avvikle slike verdier. Slik moralsk forfall.

Putin gikk til hardt angrep på vesten ettersom de ifølge ham ikke lenger feirer seieren over Det tredje riket. Han hevdet også at det var amerikanske veteraner fra andre verdenskrig som ville delte på paraden i Moskva, men som ikke fikk.

– Men jeg vil at dere skal vite at vi er stolte over deres heltemot og deres bidrag til den felles seier. Vi hedrer alle krigere i de allierte styrkene, engelskmennene, franskmennene, amerikanerne, partisanene fra Kina, alle som beseiret nazisme og militarisme.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Jeg er ikke sikker på at parallellene til 2.verdenkrig holder, slik Putin og Russland ser det. Tyskland og «nazismen» ble beseiret, og USSR holdt Øst-Europa i et jerngrep til slutten av 80-tallet. NATO og USA holdt seg på avstand, og lot russerne blø i Afghanistan, bl.a. Nå, 30 år siden murens fall, ser USA og vestmaktene muligheten av å knekke Russland, økonomisk og militært, og således gjennomføre en viktig etappe mot en ny global orden. Men det lar seg neppe gjennomføre uten videre, og foreløpig er det den psykologiske propagandaen mot «ondskapen» vi ser mest av.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
8 måneder siden

Russerne feiler stort når de hyller det kommunistiske regimet Sovjetunionen som ikke bare var en trussel mot europeere, men også russere. Det virker ikke som om de forstår at det nettopp var pga. de alliertes seier at vi har fått dagens politiske føring. Globalistene vant, det er ingenting å feire! De burde heller erkjenne at regimet den gang kjempet på feil side, og ikke stille seg på deres side. Og denne «nazi»-retorikken burde de legge fra seg, det blir bare for dumt.