Hjem Artikler Selvforsvarstips til kvinner

Selvforsvarstips til kvinner

SELVFORSVAR Frihetskamp lister i denne artikkelen opp viktige og effektive selvforsvarstips for kvinner (og menn).

I anledning av at sommeren er her, og med det også blant annet rans- og voldtektssesongen, byr Frihetskamp i denne artikkelen på en rekke selvforsvarstips til kvinner (og menn).

I et sunt samfunn hadde ikke befolkningen trengt å uroe seg for masseovergrep, gruppe- og overfallsvoldtekter, såkalte ransbølger og annet. Dessverre så lever vi dog ikke i et sunt samfunn, men i et såkalt flerkulturelt og stadig mer dekadent samfunn, hvor overskrifter som inneholder ord som ransbølge, overfallsvoldtekt eller gruppevoldtekt er stadig mer forekommende i det hverdagslige nyhetsbilde.

Nedenfor har vi listet opp en rekke forebyggende tips, samt råd for hva man kan gjøre dersom man blir angrepet. Utover dette bør man naturligvis engasjere seg i Den nordiske motstandsbevegelsen og kjempe for et bedre samfunn!

Forebyggende tiltak

Trening

Jo sterkere og raskere du er, desto bedre kan du forsvare deg. Jo mer du har trent på å gi og motta slag, desto bedre vil du kunne håndtere en selvforsvarssituasjon. Dette er selvklart, men din forberedelse på disse to punktene er også avgjørende i en nødssituasjon, hvilket er hvorfor de likevel må tas opp først. Selv bare litt trening kan være avgjørende og føre til at du tar deg uskadd ut av en situasjon som ellers kunne endt ille.

Improviserte våpen

Et våpen øker ditt voldspotensial og avskrekker potensielle angripere. Mange våpen er ulovlig å bære på offentlig sted, hvilket betyr at de som bryter loven og fortsatt bevæpner seg har en fordel i en fysisk konflikt. Ser man på lovlige alternativer kan mange hverdagsting brukes som improviserte våpen. Glassflasker, paraplyer, sammenrullede aviser, nøkler, penner, snøskuffer – i prinsippet alt som enten er hardt, spisst eller gir armen lengre rekkevidde kan man slå eller kaste mot en angriper.

Gå aldri alene

Normale forbrytere velger enkle ofre, og mennesker i gruppe blir automatisk mye vanskeligere å angripe.

Se bestemt og selvsikker ut

Forbrytere velger som sagt ut ofre som ser ut til å ikke kunne forsvare seg. Ser du urolig og nervøs ut øker derfor sjansen for at noen skal angripe deg sammenliknet med om du utstråler ro og selvsikkerhet.

Vær årvåken

Ved å være årvåken på din omgivelse kan du minimere risikoene du tar. Enkelte folketomme steder er eksempler på sikkerhetsrisikoer som man enkelt kan velge å unngå.

Ring etter hjelp

Hvis du føler deg truet av en mann eller gruppe av menn, ring din mann/kjæreste eller en mannlig bekjent og be ham om å komme til stedet du er. Bare at du prater i telefonen kan avskrekke potensielle angripere.

Hold fremmede på avstand

Hold fremmende menn på avstand slik at de ikke kan overraske deg. Vær høflig, men kortfattet og bestemt hvis suspekte menn begynner å prate med deg i et miljø hvor en voldtekt skulle kunne begås. Si at du skal treffe din mann/kjæreste og gå derifra. Mange forbrytere fanger sine ofres oppmerksomhet ved å starte en samtale med dem og forsøker å distrahere dem med spørsmål eller liknende før de går fysisk til angrep.

Hvis et overgrep begynner

Rop etter hjelp og løp

Forsøk å tiltrekke deg oppmerksomhet ved å lage leven, og forsøk ikke å løpe uten mål og mening, men i retning av grupper med mennesker som kan hjelpe deg. I mange situasjoner må man dog uskadeliggjøre angriperen før man kan flykte; det er ingen god idé å snu ryggen til en person som ruser mot deg hvis du ikke rekker å løpe noe sted – i denne situasjonen må du bli værende og gå til motangrep!

Stå opp og hold avstand

En voldtektsmann vil forsøke å holde sitt tiltenkte offer fast på bakken. Ditt mål er derfor å holde voldtektsmannen på avstand og deg selv stående slik at du kan løpe fra stedet så fort det er mulig.

Angrep er det beste forsvar

En person som bare forsvarer seg kommer før eller senere til å bli alvorlig skadet av en person som kontinuerlig angriper. Det holder altså ikke å bare holde avstand og forsvare seg, du må ved et overfall være offensiv og gang på gang forsøke å skade din angriper! Kun ved å skade angriperen kan du få ham til å avbryte overfallet slik at du kan flykte fra stedet. Hvis du ikke vet hva du skal gjøre er det bedre å vifte med armene som en vindmølle mot angriperen enn å ikke gjør noen ting overhode.

Bruk våpen

Pass på å ta frem eventuelle våpen du har i lommen før du har blitt fysisk angrepet, ellers er det en stor sjanse for at du taper kampen før du engang har rukket å ta frem våpenet. Selv om du gjennom din våpenbesittelse begår et lovbrudd kan det ved et overfall være lovlig å bruke våpenet for å forsvare seg, hvis det er nødvendig. Hvis du ikke har noen våpen på deg, se om du ser objekter i omgivelsene som kan brukes som improviserte våpen.

Bruk ikke grep og låsetriks

En normalt sterk kvinne kan ikke regne med å bryte ned en voldtektsmann eller være avhengig av finurlige grep, da menn som regel er sterkere enn kvinner. En annen ulempe med grep er at det er defensive kampmetoder med mindre du ikke brekker av et ben eller forårsaker en annen smertefremkallende skade. Så grep i seg selv løser ikke en situasjon når ditt mål er å fly fra stedet og din angriper.

Slå med åpne hender

Det er ofte best å slå med åpne hender ettersom det er lett å brekke sine egne fingre hvis man slår en knyttneve mot for eksempel hodeskallen til en voldtektsmann. Slå med håndleddet mot haken (en kulestøt-liknende bevegelse) med din sterke hånd eller slå med den fremre håndens fingertupper mot øynene. Halsen og mellomgulvet er to andre målskiver å slå mot, og man kan også bruke en knyttneves underside for å raskt hamre flere slag mot en fiende. Hvis angriperen kommer for nær deg kan albuer være mer effektive enn slag med hendene.

Spark lavt

Høye og avanserte sparketeknikker er ikke å anbefale, spesielt hvis du ikke trener en kampsport der slike spark øves. Fokuser i stedet på å sparke lavt. Spark mot skinnleggen kan gjøre vondt og spark som treffer riktig på et kne kan forårsake bra skade. Har du havnet nærme innpå din angriper kan du stampe ham på foten eller forsøke å slå kneet i skrittet på ham.

Bruk skitne triks

Spesielt hvis angriperen har kommet tett innpå deg og tatt kvelertak eller liknende gjelder det å bruke metoder som er forbudt i kampsport eller ses som «skitne» i et hederlig slagsmål mellom to menn. I tillegg til et kne i skrittet eller å ta tak i testiklene kan man lugge en angriper i håret, kjøre peke- og langefingeren inn i halsgropen, kjøre tomlene inn i øynene, slå med skålformede hender mot ørene, bite i halsen eller ørene eller forsøke å brekke en finger hvis angriperen holder i deg og du enkelt kan gripe tak i en. Å forsøke å kontre et kvelertak med et eget kvelertak er ineffektivt. Dersom en angriper kveler deg skal du istedet forsøke å fremkalle en rask, intensiv smerte med noen av de nevnte metodene.

Rent generelt er ditt mål å slå angriperen bevisstløs, forårsake ham paralyserende smerte eller skader som gjør at personens evne til å sloss eller løpe blir drastisk redusert. Enten skal din voldelige motstand knuse angriperens vilje til å angripe deg eller hans evne til å gjøre det, slik at du risikofritt kan flykte til sikkerhet. For at du skal klare dette må du være mer motivert, mer brutal og mer aggressiv enn angriperen.

OBS: Frihetskamp oppfordrer ingen til å begå lovbrudd, men vi oppfordrer alle nordiske kvinner (og menn) til å beskytte seg mot såvel innenlandske som importerte voldtektsmenn og andre kriminelle. For å vite hva som er lovlig og ulovlig i Norge bør man lese om begreper som nødrett, nødvergeborgerarrest, «knivloven» osv.