Hjem Nyheter Tente på seg selv utenfor rettsaken mot Trump

Tente på seg selv utenfor rettsaken mot Trump

USA En mann ved navn Max Azzarello tente fredag kveld på seg selv utenfor rettsaken mot USAs tidligere president Donald Trump. Han ble senere erklært død og skal ha sluppet et manifest etter sin ekstreme protest.

Bilde fra rettsprosessen mot Donald Trump. Foto: United States Senate, Public domain, via Wikimedia Commons

Fredag kveld valgte 37-årige Max Azzarello å gjennomføre det han selv beskriver som en «ekstrem protesthandling» utenfor den pågående rettsaken mot Donald Trump. Hans fremgangsmåte gikk ut på å helle brennbar væske over seg, for så å tenne på seg selv. Han ble senere erklært død etter å ha blitt fraktet til sykehus.

På forhånd av protesten skrev han et manifest som han publiserte på internett. Her skriver han at han gjorde denne ekstreme protesthandlingen for å rette oppmerksomhet mot det han kaller en «presserende og viktig oppdagelse» og skriver følgende:

Vi er ofre for en totalitær svindel, og vår egen regjering (sammen med mange av deres allierte) er i ferd med å ramme oss med et apokalyptisk fascistisk verdenskupp.

Han skriver videre om sine mange anklagelser mot bankene, kryptovaluta og en rekke enkeltpersoner som mangemilliardæren Peter Thiel og de tidligere amerikanske presidentene Bill Clinton, George W. Bush og Donald Trump.

Videre argumenterer han for at «våre liv er en løgn» og at vi lever i et «hemlig kleptokrati». Han skriver også at om man leser hans forklaring og de lenker han refererer til kommer man til å oppdage den råtne sannheten i «post-truth America». Han avslutter med å anklage myndighetene for å ha tatt hans laptop:

Jeg har ikke lenger mine originale forskningsfiler fra «the crypto rabbit hole». Hvis du vil se dem, må du stjele den bærbare datamaskinen min tilbake fra myndighetene. Spør dem hvordan de fikk den – det er en veldig morsom historie.