Hjem Nyheter Norge Senterpartiet i Lærdal vil gi gratis førerkort til «flyktninger» – for å...

Senterpartiet i Lærdal vil gi gratis førerkort til «flyktninger» – for å forhindre fraflytting

10

GALSKAP Senterpartiet i Lærdal vil redusere fraflytting, og ønsker å gi kommunens såkalte flyktninger gratis førerkort.

Viktor Yttri (Sp). Foto: Kaia Johnsen Viki / NRK.
Viktor Yttri (Sp). Foto: Kaia Johnsen Viki / NRK.

Fraflyttingen fra de mer rurale delene av Norge har lenge vært et problem, også før det kom flyktninger hit. Dette naturligvis som følge av en destruktiv sentraliseringspolitikk som har pågått i en årrekke. Senterpartiet i Lærdal tror dog de har funnet løsningen på dette problemet.

Partiet, som ironisk nok tidligere gikk under navnet Bondepartiet, vender seg dog ikke mot sine (tidligere) kjernevelger, men snarere mot asylsøkerne. Gjennom å lokke med gratis førerkort, håper de at i det minste disse blir værende i kommunen og kanskje til og med får seg en jobb.

– Det er viktig for integreringa at vi tek oss råd til dette no, slik at flyktningane blir meir sjølvhjelpne og kjem seg inn på arbeidsmarknaden, sier SPs Viktor Yttri til NRK.

Asylsøkeren Judy Ramo har bodd i Lærdal siden januar og jobber deltid på Kiwi. Hun har ikke førerkort og er naturligvis positiv til forslaget. At det ikke finnes en kjøreskole i Lærdal, mener hun dog kan bli et problem.

– Det er veldig dyrt og det finst heller ikkje køyreskule her i Lærdal, så det er vanskeleg.

Fremskrittspartiet motsetter seg forslaget, men bare fordi de hevder konsekvensene blir motsatte av intensjonen: med førerkort blir det lettere for innvandrerne å flytte ut av kommunen.

– Dette er veldig rart. Eg kan ikkje skjønne at eit slikt forslag vil gje ein annan effekt enn at det berre vil bli enklare å flytte frå bygda, sier innvandringspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Jon Engen-Helgheim.

Hvordan etniske nordmenn bosatt i Lærdal stiller seg til det folkefiendtlige forslaget, fremkommer ikke av artikkelen til NRK.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
10 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Robert
Robert
3 år siden

Leste artikkelen selv på NRK for noen dager siden og ble lamslått av denne folkeforræderiske politiker. Selv om dette ikke er noe nytt og en har lest tilsvarende tidligere, så blir jeg likevel overrasket over hvor frekk det er mulig å fremstå. Hvorfor i helve*e skal individer som ikke har bidratt med et rødt øre til den norske statskassen få gratis kjørekort? Individer som i utgangspunktet ofte oppholder seg ulovlig i Norge, eller som i mange tilfeller er innvilget asyl i Norge på feilaktig grunnlag, ved å lyve om blant annet alder og opprinnelsesland. Én kan også spørre seg hvorfor… Les mer »

Johan G
Johan G
3 år siden

Tror snart politikerne bør gå meget stille i dørene før nordmenn henter frem høygaflene og kjeppjager både dem og pakket ut av landet. Dette er vårt land, og vi skal ikke akseptere å bli annenrangs borgere i eget land.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
3 år siden

Tau og en krakk…

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Farge- og raseblinde politikere ødsler gjerne skattebetalernes penger på rasefremmede som på sikt vil erstatte etnisk norske mange steder i landet. Hvorfor ikke lette på skatte- og avgiftstrykk for NORSKE som ønsker å bosette seg i mer grisgrendte strøk, slik at de kan opprettholde og videreføre vår egen rase, på egen jord?

Amalekitt
Amalekitt
3 år siden

Den snikende etniske rensingen av nordmenn pågår for fullt i hver eneste lille krok av landet. Det finnes nesten ikke en bygd igjen der du ikke ser somalere og gjenger med unge menn fra midtøsten som slentrer rundt i gatene. Nå vil altå denne forræderen gi dem gratis førerkort. Nordmenn skal selvsagt jobbe og slite for sine førerkort, og i tillegg betale for bolig, diverse tilbud og nå førerkortene til disse fremmede folkene gjennom skatten.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Hva med å heller gi dem en flybilett tilbake shithole-landene de har reist ifra?

Alt jeg ønsker meg i år er en hvit Jul.⛄️

Andreas Haglund Arnesen
Andreas Haglund Arnesen
Svar til  Anonymsurfer
3 år siden

Er vi heldig får vi ikke bare en hvit jul, men snø også hehe

Martin
Martin
3 år siden

For noen tilbakestående folk..

Martin
Martin
3 år siden

Untermensch er rett ord for de.

Amalekitt
Amalekitt
3 år siden

Prøv å se dypt inn i øynene til denne «viktor yttri». Ser du noen godhet og medmenneskelighet? Det var et lurespørsmål. Du finner ikke noe sånn der.