Hjem Nyheter Utenriks Serbia, Bulgaria og Romania står klar til å stenge sine grenser

Serbia, Bulgaria og Romania står klar til å stenge sine grenser

0

MASSEINNVANDRING: Dersom Tyskland og Østerrike skulle stenge sine grenser for såkalte flyktninger, vil Serbia, Romania og Bulgaria gjøre det samme.

hungarian-invaders-640x399Det var under et møte i Bulgarias hovedstad Sofia at statsministrene fra Romania, Bulgaria og Serbia møttes for å diskutere den pågående masseinnvandringen til Europa.

Alle tre landene – som inngår i «flyktningenes» rute til Europa, som går fra Tyrkia gjennom Balkan og til Nord- og Vest-Europa – står nå klare til å stenge sine grenser dersom Tyskland og Østerrike skulle velge å gjøre det samme.

– Hvis Tyskland og Østerrike stenger sine grenser, vil vi ikke tillate at våre land blir buffersoner. Vi er klare til å stenge grensene, uttalte Boiko Borisov, statsminister i Bulgaria.

Møtet ble avhold lørdag, dagen før EU-kommisjonens president Jean-Claude Junckers planlagte toppmøte om masseinnvandringen. Deltakende land på møtet er Østerrike, Bulgaria, Tyskland, Kroatia, Hellas, Ungarn, Romania og Slovenia. Også Makedonia og Serbia skal delta, dog disse ikke tilhører EU.

Kilde:
Balkan-land klare til å stenge grenser for flyktninger

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg