Hjem Nyheter Europa Serbia om sanksjonene: «Vesten forsøker å befri seg fra sine synder»

Serbia om sanksjonene: «Vesten forsøker å befri seg fra sine synder»

0

SERBIA Det ligger ikke i Serbias interesse å delta i sanksjonene mot Russland og på slik måte «fristille vesten fra sine synder». Dette ifølge Serbias innenriksminister Aleksandar Vulin, som åpent sier at han håper at Russland seirer i Ukraina.

Serbias innenriksminister Alexandar Vulin.
Foto: mediaportal.vojvodina.gov.rsCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Den eneste anledningen til at vesten bryr seg om å få Serbia med i den økonomiske stillingskrigen mot Russland er for at man tror at det skal “fristille de fra sine synder”. Dette ifølge den serbiske innenriksministeren Aleksandar Vulin, som adresserte kravene til Serbia i et intervju i avisen Novosti, som siteres av det russiske nyhetsmediet RT.

Ifølge Vulin har det alltid vært forventet av Serbia at man skal løse de andres problemer, og at landet har neglisjert seg selv i prosessen.

– Det ligger ikke i Serbias interesse å delta i de stores konflikter og det ligger ikke i Serbias interesse å redusere nærheten og samarbeidet med Russland og dets lederskap, forklarer Vulin videre.

Innenriksministeren mener at Serbias deltagelse i vestens sanksjoner ikke gjør noen større økonomisk forskjell, men derimot en moralsk sådan. Vulin mener at det er grunnen til at vesten bryr seg om at Serbia skal delta i den økonomiske krigen.

– De som bombet oss vet at Serbias moralske storhet er uproporsjonal mot deres styrke og det er derfor man behøver at det lille herjete Serbia, det modige offeret, er med dem, sier Vulin videre.

Da USA ifølge Vulin “har alt mulig foruten moral” forsøker man å anvende Serbia for å “frisette seg fra de forbrytelser de har begått og befri dem fra deres synder når de har brutt mot internasjonal lov”.

– Til forskjell fra vestlige fans av stemmerett og demokrati har despotiske Russland og Kina aldri bedt oss om å innføre sanksjoner mot EU eller USA og tvunget oss å akseptere deres valg som vårt eget, forklarer innenriksministeren.

Alexander Vulin gikk så langt som å åpent si at det har vært dårlig for Serbia hvis Russland tapte krigen, samt at “anti-russisk hysteri er alltid anti-serbisk”.

– Et beseiret Russland skulle merkes med all sin kraft innenfor alle områder i Serbia, slik som det alltid har vært.

Innenriksmininisteren passet også på å hylle sin egen president Aleksandar Vucic, som motsetter seg vesten som forsøker å trakassere landet til underkastelse vedrørende sanksjonene mot Russland.

Nylig holdt Vucic en pressekonferanse med Tysklands forbundskansler Olaf Scholz, der Scholz sa at Serbia “må følge EUs ledelse” og ikke bare delta i sanksjonene mot Russland men også å “erkjenne Kosovo”, noe som Vucic ikke ville vite noe av.

– Vucic er ikke en liten russer, han er en stor serber, poengterte Vulin.