Hjem Nyheter Serbia saksøker NATO

Serbia saksøker NATO

2

UTENRIKS Serbia har valgt å saksøke NATO for skadene den internasjonale krigsorganisasjonen forårsaket Balkan-nasjonen under bombingen i 1999.

FOTO: AFP / Andrej Isakovic

En gruppe fremstående advokater kommer til å saksøke 20 stater som direkte eller indirekte deltok i krigsorganisasjonen NATOs bombing av Jugoslavia i 1999.

Søksmålet ledes av den kjente serbiske advokaten Srdjan Aleksic, som til å hjelpe seg har flere advokater fra blant annet Russland, Kina og EU.

— Vi vil dra NATO-landene som deltok i aggresjonen mot Jugoslavia for retten. Dette gjelder 20 stater som direkte eller indirekte deltok i den, sier Aleksic til russiske Sputnik.

Advokatene har blant annet samarbeidet med serbiske leger for å dokumentere den femdoble økningen av kreft som har funnet sted etter at NATO bombet Balkan-nasjonen med 10 til 15 tonn utarmet uran.

NATO bombet uten FNs godkjennelse Jugoslavia i 1999 etter at en væpnet konflikt brøt ut mellom kosovoalbanske separatister og Jugoslavias regjering. Krigsorganisasjonens bombing tok livet av hundretalls sivile og ødela store deler av landets infrastruktur.

Balkan-regionen har den siste tiden gått mot en mer vest- og NATO-vennlig retning. Blant annet har Serbias nabo Montenegro, som tidligere var del av Jugoslavia sammen med blant annet Serbia, nylig ansluttet seg til NATO.

Kilder:
Serbien stämmer NATO
Serbia to Sue NATO Over Damage Caused by 1999 Bombing of Yugoslavia

2
Delta i debatten

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnonymsurferBoge Myklebrast Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Boge Myklebrast
Boge Myklebrast

NATOs svake punkt er Island. Normalt invaderer USAs imperium med «moralsk påskudd», som deres løgnmedier oppfinner. Men de glemte å skaffe seg «moralsk påskudd» for å okkupere Island. Derfor er det naturlig, at Island i dag erklærer krig imot USA. Sånn sett er alle europeere «islendinger», som protester imot amerikansk støveltramp i ansiktet.

https://www.lpthe.jussieu.fr/~roehner/oci.pdf

Anonymsurfer
Anonymsurfer

Det var jammen meg på tide! NATO er og blir en terrororganisasjon, noe deres både aktive og passive sammarbeid med IS nede i Syria er et håndfast bevis for.