Hjem Nyheter Serbia saksøker NATO

Serbia saksøker NATO

2

UTENRIKS Serbia har valgt å saksøke NATO for skadene den internasjonale krigsorganisasjonen forårsaket Balkan-nasjonen under bombingen i 1999.

FOTO: AFP / Andrej Isakovic

En gruppe fremstående advokater kommer til å saksøke 20 stater som direkte eller indirekte deltok i krigsorganisasjonen NATOs bombing av Jugoslavia i 1999.

Søksmålet ledes av den kjente serbiske advokaten Srdjan Aleksic, som til å hjelpe seg har flere advokater fra blant annet Russland, Kina og EU.

— Vi vil dra NATO-landene som deltok i aggresjonen mot Jugoslavia for retten. Dette gjelder 20 stater som direkte eller indirekte deltok i den, sier Aleksic til russiske Sputnik.

Advokatene har blant annet samarbeidet med serbiske leger for å dokumentere den femdoble økningen av kreft som har funnet sted etter at NATO bombet Balkan-nasjonen med 10 til 15 tonn utarmet uran.

NATO bombet uten FNs godkjennelse Jugoslavia i 1999 etter at en væpnet konflikt brøt ut mellom kosovoalbanske separatister og Jugoslavias regjering. Krigsorganisasjonens bombing tok livet av hundretalls sivile og ødela store deler av landets infrastruktur.

Balkan-regionen har den siste tiden gått mot en mer vest- og NATO-vennlig retning. Blant annet har Serbias nabo Montenegro, som tidligere var del av Jugoslavia sammen med blant annet Serbia, nylig ansluttet seg til NATO.

Kilder:
Serbien stämmer NATO
Serbia to Sue NATO Over Damage Caused by 1999 Bombing of Yugoslavia

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
5 år siden

NATOs svake punkt er Island. Normalt invaderer USAs imperium med «moralsk påskudd», som deres løgnmedier oppfinner. Men de glemte å skaffe seg «moralsk påskudd» for å okkupere Island. Derfor er det naturlig, at Island i dag erklærer krig imot USA. Sånn sett er alle europeere «islendinger», som protester imot amerikansk støveltramp i ansiktet.

https://www.lpthe.jussieu.fr/~roehner/oci.pdf

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Det var jammen meg på tide! NATO er og blir en terrororganisasjon, noe deres både aktive og passive sammarbeid med IS nede i Syria er et håndfast bevis for.