Hjem Nyheter Serbia truer med å trekke seg fra fotball-EM

Serbia truer med å trekke seg fra fotball-EM

FOTBALL Serbia truer med å trekke seg fra fotball-EM hvis UEFA ikke innfører sanksjoner mot Kroatia og Albania. Dette etter at kroatiske og albanske supportere sang sanger om å drepe serbere.

Illustrasjonsbile.

Serbias fotballforbund vurderer å trekke seg fra fotball-EM etter at kroatiske og albanske supportere angivelig ropte anti-serbiske tilrop under onsdagens kamp mellom Kroatia og Albania. Ifølge den serbiske offentlige radioen RTS har rop med budskapet «Drepe, drepe, drepe serbere» blitt hørt på tribunen.

Serbias fotballforbund krever nå at UEFA tar umiddelbare og strenge grep.

– Det som skjedde er en skandale, og vi vil be Uefa om sanksjoner. Hvis ikke, vil vi vurdere å ikke fortsette denne turneringen, sier Jovan Šurbatović, generalsekretær i det serbiske fotballforbundet, i et intervju med RTS.

Šurbatović understreker at dersom UEFA ikke handler mot de involverte forbundene, kan Serbia bli tvunget til å vurdere å trekke seg fra mesterskapet.

– Vi vil be UEFA om å straffe forbundene til begge lag. Vi ønsker ikke å delta her hvis UEFA ikke straffer dem. Hvis ikke, må vi tenke på hvordan vi skal gå frem, forklarte Šurbatović.

Serbias fotballforbund står nå ved sitt krav: Hvis UEFA ikke handler, vil Serbia vurdere å trekke seg fra turneringen.