Hjem Nyheter Serbias president står frem som «holocaust»-barnebarn

Serbias president står frem som «holocaust»-barnebarn

«HOLOCAUST» Serbias president står frem som barnebarn etter et «holocaust»-offer. Kroatia og Serbia er i konflikt etter at presidenten har ønsket å få besøke «holocaust»-leiren i Kroatia.

Illustrasjonsbilde «Konsentrasjonsleir». Bilde generert av KI (CreativeML Open RAIL-M), redigert.

I et eksklusivt intervju med The Jerusalem Post står Serbias president Aleksandar Vučić frem som «holocaust»-barnebarn. Vučićs bestefar ble «drept i holocaust», sier presidenten.

Da tyskerne inntok Kroatia i 1941 var det ifølge Vučić med det formål å «utrydde alle serberne».

– Min far ble født her i Serbia fordi kroatene drepte hans far, sier Vučić.

I tillegg til å drepe Vučićs bestefar brant kroatene i 1992 ned alle husene til Vučić-familien i det bosniske området hvor de bodde, ifølge presidenten.

Ifølge Vučić ønsker kroatene å begrave denne delen av deres historie for verden.

– De [kroatene] liker meg ikke fordi jeg er et vitne til noe annerledes enn hva de vil vise verden.

Et av stedene man tror at Vučićs bestefar ble drept er konsentrasjonsleiren Jasenovac, hvor det ifølge The Jerusalem Post ble drept hundretusentalls serbere, jøder og minoriteter. Jasenovacleiren har blitt et «holocaust»-monument, hvis kroatiske myndigheter nekter Vučić å besøke for å hedre sin bestefar, ifølge TJP.

Ifølge kroatiske myndigheter ble Vučićs ønske om å besøke leiren som privatperson avvist da presidenten er en offentlig person, og statsbesøk må følge protokollene. Kroatias utenriksminister Gordan Grlic-Radman leverte da en protest til Serbias ambassade, hvoretter Serbias gruve- og energiminister Zorana Mihajlovic kansellerte et planlagt offisielt besøk i protest.