Hjem Nyheter Norge Serievoldtektsmannen Julio Kopseng mishandles av medfanger

Serievoldtektsmannen Julio Kopseng mishandles av medfanger

10

KARMA Serievoldtektsmannen Julio Kopseng har blitt banket opp seks ganger mens han har sittet i fengsel. Én gang havnet han på sykehuset med hjernerystelse.

Kopseng
Julio Kopseng FOTO: Lars Eivind Bones

Det var under forsvarets prosedyre på torsdag at advokat Johnny Veum kunne meddele at hans klient, serievoldtektsmannen Julio Kopseng, sliter med det han omtaler som «vanskelige soningsforhold». Ifølge Veum så har Kopseng blitt banket opp seks ganger mens han har sittet i fengsel.

– Han har vanskelige soningsforhold. To ganger ble han angrepet mens han satt i varetekt, og det ble en straffereaksjon mot gjerningspersonen. I tillegg har det vært fire ganger siden det.

Etter et av angrepene skal Kopseng ha blitt innlagt på sykehus med hjernerystelse og øresus. Til Dagbladet forteller medforsvarer Djordje Borojevic at Kopseng senest sist helg ble utsatt for vold.

Advokat Veum mener en «ensidig og massiv» mediedekning er skylden for voldsepisodene rettet mot hans klient.

Julio Kopseng FOTO: LArs Eivind Bones
Julio Kopseng FOTO: Lars Eivind Bones

Funnet skyldig

Kopseng ble tirsdag denne uken funnet skyldig i å ha voldtatt 16 kvinner, for ett voldtektsforsøk og for å ha mishandlet sin samboer grovt i en åtte måneder lang periode.

Saken var en sammenslåing av to ankesaker fra 2015. Den første dommen han anket var fra desember 2015, da han ble dømt til tolv års forvaring for å ha voldtatt seks kvinner. Den andre var fra februar 2015, da han ble dømt til 15 års forvaring for å ha voldtatt ni kvinner flere hundre ganger. Han er dessuten tidligere dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha voldtatt to kvinner. Voldtektene Kopseng har utført blir av ofrene beskrevet som brutale og voldelige.

Aktoratet har lagt ned påstand om 21 års forvaring med en minstetid på 10 år. Straffeutmålingen i saken er forventet å komme om noen uker.

Profilert danser

Kopseng er født i Colombia, og ble adoptert til Norge som barn. Han er en profilert danser og har blant annet vært med i Norske talenter på TV2 og opptrådt som danser på barne-tv i NRK. Han har også drevet et talentspeiderfirma som han har benyttet til å treffe intetanende kvinner gjennom.

Kilde:
– Julio Kopseng banket opp seks ganger i fengselet

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
10 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg