Hjem Nyheter Norge Sexovergrep på fotballcup – over 20 gjerningsmenn

Sexovergrep på fotballcup – over 20 gjerningsmenn

MULTIKULTUR Et nordafrikansk lag sendes hjem fra fotballturneringen Gothia Cup i Göteborg. Dette etter lagets trener og en gruppe ungdommer skal ha forgrepet seg på tre 15-årige jenter.

Football or soccer ball at the kickoff of a game - outdoors

Det var under åpningen av fotballturneringen Gothia Cup på Ullevi i Göteborg at tre jenter i 15-årsalderen ble omringet og utsatt for seksuelle overgrep. En 35-årig mann ble pågrepet samme dag, og ble torsdag begjært varetektsfengslet siktet for overgrepene. Ifølge aktor i saken så frykter de at han rømmer landet, dersom han ikke varetektsfengsles.

– Mannen er fra Marokko og har ingen kontakter i Sverige, derfor er det en risiko for at han forlater landet hvis han slippes. Uten varetektsfengsling kan det derfor bli vanskelig å få ham tiltalt, uttaler aktor Stefan Lind.

Ifølge jentene var det over 20 personer som omringet de og begikk overgrepene. 35-åringen skal ha skilt seg ut fra mengden, da han var betydelig eldre enn de andre. Aktor Lind er dog sikker på at flere fra laget hans deltok i overgrepene.

– Vi er ganske sikre på at det var flere fra fotballlaget som manen er lagleder for tilstede, men vi kan ikke spekulere i hvorvidt de var delaktige i overgrep. Den siktede skilte seg klart ut, fordi han var eldre enn de andre.

Den pågrepne 35-åringen er lagleder for et marokkansk lag, som nå kastes ut av turneringen og sendes ut av Sverige. Gothia Cup skriver i en pressemelding:

– På bakgrunn av informasjonen vi har mottatt har Gothia Cup besluttet at laget nå forlater turneringen og reiser hjem. Laget kommer til å forlate Sverige så snart som mulig.

Kilde:
Tre jenter utsatt for overgrep: Gothia cup-lagleder begjært varetektsfengslet