Hjem Nyheter Globalt Shylock krever inn sitt skålpund, for et lån han tok opp selv,...

Shylock krever inn sitt skålpund, for et lån han tok opp selv, fra seg selv

0

INNVANDRING Jewish Telegraphic Agency omtaler i en artikkel jødiske organisasjoner i Vesten som nå venter forhåpningsfullt på at en ny flyktningebølge skal materialisere seg, gitt situasjonen i Afghanistan. De har mobilisert i alle ledd og påvirkningskampanjene er i full sving. Fra organisasjoner basert i Israel er det derimot stille, av en eller annen grunn gjelder ikke de samme prinsippene der.

Foto: U.S. Central Command Public Affairs (Public domain)

De ulike jødiske organisasjonene fremhever at det å ønske fremmede velkomne er såpass dypt forankret i jødisk tradisjon og erfaringer at det er et av få temaer som det er enighet om blant de ulike jødiske samfunnene, hvor det ofte er store ulikheter og uenighet i andre spørsmål. «Dette arbeidet er dypt forankret i vår historie og våre verdier», hevder lederen Holly Taines White i Jewish Family & Community Services East Bay, California. I England formulerer rabbineren i The Bushey United Synagogue i Hartfordshire det slik: «Våre besteforeldre kom til dette landet som flyktninger og vi gjør alt vi kan for å betale tilbake denne gjelden.» På hvilken måte det å bringe inn flere flyktninger skulle tilbakebetale «gjelden» er dog et mysterium og har antakelig sitt opphav i retorisk/talmudisk jiu-jitsu.

Foto: skjermdump fra Twitter

Så hvorfor mobiliserer man ikke for flyktninger i Israel, det er jo tross alt «forankret i jødisk tradisjon og erfaringer» og hvor ellers enn nettopp i Israel, jødenes eget land, ville det vært ideelt å fremvise disse prinsippene? Flyktninger er jo også en berikelse blir vi fortalt, hvorfor skal Europa og USA stjele all denne rikdommen som disse menneskene angivelig utgjør?

I Mina, Saudi Arabia, står for øvrig 100  000 telt normalt brukt i forbindelse med Hajj, som kunne huset tre millioner mennesker, tomme for tredje året på rad. Grunnet pandemirestriksjoner er det kun 60 000 individer som får gjennomføre pilegrimsreisen, alle saudiske statsborgere uten behov for telt-fasilitetene. Saudi-Arabia er en nær alliert av USA og Israel, og dermed implisitt: Vesten. Terroristene som gjennomførte 11. september var også i all hovedsak saudiske statsborgere, som var ideologisk og materielt støttet av landet, men det var altså Afghanistan som fikk unngjelde. Noen ville kanskje da mene at det å ta imot flyktninger fra Afghanistan nettopp ville være, i det minste, en symbolsk gest av Saudi Arabia for tilbakebetaling av denne «gjelden», men det er altså de som ikke behersker retorisk/talmudisk jiu-jitsu.

100 000 telt, med aircondition, bad, kjøkken og alle fasiliteter og bekvemmeligheter, står tomme for tredje året på rad i Mina, Saudi-Arabia. Denne byen kunne huset tre millioner mennesker.    Foto: Mubeen Rahman (CC BY 3.0) via Wikimedia Commons.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg