Hjem Nyheter Globalt Signal beskyldes for å ha skjulte tilknytninger til amerikanske sikkerhetstjenester

Signal beskyldes for å ha skjulte tilknytninger til amerikanske sikkerhetstjenester

IT-SIKKERHET Den populære meldingsappen Signal kan ha skjulte tilknytninger til amerikanske sikkerhetsinteresser. Dette hevdes av russiske RT, som mener det er mistenkelig at Signal har kommet i fokus blant bedriftsnyhetene, til tross for at den russiske motparten Telegram har mange ganger flere brukere.

Den populære krypterte meldingsappen Signal kan ha skjulte tilknytninger til amerikanske sikkerhetsinteresser, skriver RT. Ifølge den russiske nyhetskanalen er appen i det minste delvis finansiert av amerikanske utenlandske spillere.

Etter at meldingsappen WhatsApp mistet et stort antall brukere da det ble oppdaget at appen ikke var sikker, byttet millioner av brukere til Signal og dets russiske motstykke, Telegram.

RT mener nå at det er mistenkelig at Signal har fått mest oppmerksomhet i bedriftsnyhetene når Telegram har mange flere brukere, spesielt siden det vanligvis ikke er i regjeringers eller sikkerhetstjenesters interesse å la innbyggerne kommunisere trygt og uten tilsyn.

Signal ble utviklet av programvareutvikleren «Open Whisper Systems» (OWS), grunnlagt av kryptografen og datasikkerhetsforskeren Moxie Marlinspike (som egentlig heter Matthew Rosenfeld), administrerende direktør i Signal Messenger LLC. Stiftelsens offentlige mål er tilsynelatende å muliggjøre gratis utveksling av informasjon for alle mennesker.

Signal samler ikke inn noen data om brukerne og er kryptert fra ende til ende, noe som betyr at innholdet ikke kan leses av operatøren eller tredjeparter. Kildekoden for appen er åpen og kan gjennomgås kontinuerlig av publikum, slik at sårbarhet og feil blir oppdaget og løst. Det er dermed vanskelig å forestille seg at en bakdør eller lignende kunne ha blitt installert uten å bli oppdaget.

I 2018 ble ansvaret for appen overlevert til den nystartede ideelle organisasjonen Signal Foundation. Signal Foundation ble grunnlagt av Moxie Marlinspike og Brian Acton, en tidligere Facebook-sjef og milliardær som ga 50 millioner dollar i startkapital og ble organisasjonens administrerende direktør.

RT mener at finansieringen, som aldri ble åpent redegjort for av OWS, på forskjellige måter kunne ha blitt utført delvis av de samme krefter som allerede på slutten av 1940-tallet ga den da nydannede CIA oppgaven med å delta i «operasjoner rettet mot kommunistiske stater». Som grunnlag for denne påstanden påpekes det at Open Technology Fund (OTF) bidro med 2.955.000 amerikanske dollar til Signal Foundation.

OTF ble opprettet av «Radio Free Asia» (RFA), som har sin opprinnelse i tiden kort etter andre verdenskrig, i begynnelsen av den kalde krigen, og hadde tilknytninger til CIA.

Les også:
Telegram overstiger 500 millioner brukere
Google presses til å fjerne Telegram for «antisemittisk innhold»
Jødisk press mot Apple om å fjerne Telegram
Jødisk makt på krigsstien – vil sensurere gamere
ADL bak Youtubes nye sensur
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?