Hjem Nyheter Sigøynere truet eldre ektepar med øks og voldtekt under brutalt ran

Sigøynere truet eldre ektepar med øks og voldtekt under brutalt ran

MULTIKULTUR Natt til 30. august 2016 bevæpnet fem sigøynere seg med kniver og økser for så å ta turen fra Uddevalla til Härnösand for å rane et eldre ektepar som en av sigøynerne før har vært ansatt hos.

aaaa

Etter å ha knust vinduet i ytterdøren og brutt seg inn hos ekteparet i 60-årsalderen skal kvinnen ha reagert på bråket og gått ned trappen fra andre etasje for å undersøke. Når sigøynerne fikk se henne tok de tak i kvinnen og la henne i bakken, for så å føre hånden mot hennes underliv, vifte med kniv og øks, og true med å voldta og drepe henne om ikke de fikk husets verdisaker.

Da de beveget seg inn i stuen hvor ektemannen lå og sov ropte de «show me your money». Redselslagen viste mannen dem hvor pengene var, men sigøynerne var slettes ikke fornøyd med bare dette og endevendte i stedet hele huset på leting etter mer verdisaker.

Når de kom over to bankkort skal de ha truet paret til å levere fra seg PIN-koden, for så å binde dem fast. Etter dette skal de ha forlatt huset og tatt seg til en minibank for å tømme parets konto.

Tirsdag falt dommen i Ångermanlands tingrett. Fire av sigøynerne ble dømt til fengsel i tre år, mens den siste bare ble dømt til halvannet år. Årsak? Tingretten «tok hensyn til at han bare var 18 år da forbrytelsen fant sted». Sammenlagt ble de også dømt til å betale erstatning til paret på rundt 150 000 svenske kroner.

Kilde:
Skräcknatten: Hotade par i 60-årsåldern med yxa och våldtäkt under brutala rånet