Hjem Nyheter Norge Sigøynerkvinne opererte prostitusjonsliga

Sigøynerkvinne opererte prostitusjonsliga

FLERKULTUR En sigøynerkvinne bedrev over lengre tid hallikvirksomhet via en leilighet i Drammen. Hun hevder dog at hun ikke visste at det var ulovlig.

En 44 år gammel sigøynerkvinne måtte torsdag møte i Drammen tingrett etter å ha drevet omfattende hallikvirksomhet. Hennes 41 år gamle norske kjæreste er også tiltalt, for å ha stilt et lokale til disposisjon for dette formålet. Et tosifret antall jenter skal ha blitt solgt via en nettside der kunder kunne søke opp prostituerte ved hjelp av ulike kriterier.

Kvinnen har livnært seg på denne virksomheten under en viss tid, men hevder at hun trodde virksomheten var lovlig, da jentene ifølge henne selv var over 18 år og ikke ble utsatt for tvang. Hun henviser til at det er annerledes i Romania.

Politiet fattet mistanke om ugler i mosen hos paret i fjor sommer etter at en prostituert som var pågrepet for besittelse av amfetamin oppgav at hun bodde med de tiltalte. Under avlytting av kvinnens telefon viste det seg at hun jevnlig hadde samtaler med ulike menn der hun avtalte møter hvor hun selv ikke hadde til hensikt å være til stede.

I parets bolig ble det beslaglagt en notatbok med påloggingsinformasjon tilhørende en rekke ulike profiler på en nettside for kjøp og salg av eskortetjenester, samt et stort antall telefoner som ble brukt til å besvare kundehenvendelser. Selv hevder kvinnen via sin tolk at hun kun hjalp jentene med annonser fordi de ikke kunne norsk. De 40% som hun tok av salgsinntektene skulle gå til å dekke leie av lokalet.

Foruten sin rolle i kvinnens bedrift var kjæresten også tiltalt for kjøring under påvirkning av metamfetamin, THC og Rivotril. Ifølge 41-åringen har de to gifteplaner, og han er bestemt på at de skal leve sammen uansett hvor det blir. Det er imidlertid lite trolig at paret får bo på samme celle.

Aktor Ingunn Hodne har fremlagt påstand om fengsel i 9 måneder for kvinnen, og 5 måneder samt en bot på 68 000 kroner og tap av førerrett i 1 år for 41-åringen. I tillegg kommer inndragning av 216 000 kroner som er innkommet via sexsalget.

Dommen forkynnes den 11. april.