Hjem Nyheter Norge Sigøynerleiren blir beskrevet som en brannbombe!

Sigøynerleiren blir beskrevet som en brannbombe!

FREDRIKSTAD: Torsdag flyttet sigøynerne til Lisleby. Fredag ble leiren beskrevet som en brannbombe.

Sigøynerleiren på Lisleby.
Sigøynerleiren på Lisleby.

Sigøynerne i Fredrikstad flyttet på torsdag til Lisleby, hvor kommunen har satt i stand en leirplass til dem med elektrisitet og toaletter til en prislapp på 200 000 kroner. Kommunepolitikerne bestemte i slutten av januar at sigøynerne skulle flytte fra sitt tilholdssted på Øra, etter langvarig konflikt mellom sigøynerne og Borg Havn.

Planen var opprinnelig at kommunen skulle sette opp brakker på Lisleby, men det ser ut til at denne planen ikke har blitt gjennomført. Sigøynerne har i stedet ankommet med campingvogner som de har kjøpt med en erstatning de har fått fra Borg Havn, etter at Borg Havn ødela de forrige campingvognene deres ved en misforståelse.

Det viser seg at den nyetablerte leiren er en ren brannbombe, ifølge direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening. Fredag la brannvesenet ned fyringsforbud og forlangte at vognene ble flyttet lengre fra hverandre. – Det er mye her som er i strid med både brannloven og forskriftene, sa varabrannsjef i kommunen, Per Svanes.

I tillegg til at vognene sto for tett, var vedovner i vognene med sine tilhørende pipeløsninger en fare for brannsikkerheten.

Relaterte artikler:

Sigøynerbrakker bekostet av Fredrikstad kommune står tomme
Fredrikstad blad lurer på hvorfor politikernes håndtering av romfolket vekker motstand

Kilder:

SISTE: Brannvesenet rykket inn i romleiren
– Nå har vi elektrisitet og toaletter