Hjem Nyheter Norge Siktet for voldtektsforsøk – ble løslatt og omplassert

Siktet for voldtektsforsøk – ble løslatt og omplassert

MASSEINNVANDRING En kvinnelig nattevakt ble overfalt og forsøkt voldtatt på et mottak for «mindreårige» asylsøkere. Asylsøkeren som er siktet i saken, ble raskt løslatt og er nå flyttet til et annet mottak.

masseinnvandring
Illustrasjonsfoto

En kvinnelig ansatt ved et asylmottak på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag ble i september overfalt og forsøkt voldtatt av en såkalt enslig mindreårig asylsøker.

Kvinnen, som er i 40-årene, arbeidet som nattevakt ved mottaket, men har blitt sykemeldt som følge av voldtektsforsøket.

– Han sprang etter meg, slengte meg opp mot et skap og holdt meg fast. Han tok meg både her og der. Jeg var helt sikker på at han skulle klare å voldta meg.

Kvinnen fikk låst seg inn på et rom og politiet ble tilkalt og kom raskt til stedet. Den siktede oppgis være under 18 år og ble løslatt etter bare noen timer hos politiet. Nå bor han på et annet mottak i Norge, forteller politiet.

Kvinnen reagerer på at mannen ikke sitter bak lås og slå, og frykter nå for andres sikkerhet.

– Dette kommer helt sikkert til å skje igjen – flere ganger. Og kanskje det får et helt annet utfall enn for meg, sier hun til NRK.

På mottaket i Kyrksæterøra bor det opp mot 40 såkalte enslige mindreårige asylsøkere. Alderen deres skal være mellom 15 og 18 år.

Kilde:
– Ansatt på mottak for mindreårige forsøkt voldtatt