Hjem Nasjonal kamp Intervju/reportasje Simon Lindberg intervjuet av pronasjonal italiensk nettside

Simon Lindberg intervjuet av pronasjonal italiensk nettside

2

MOTSTANDSBEVEGELSEN For en stund siden ble Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg intervjuet av Ardire.org («Våge» på norsk).

Skjermbilde: Intervjuet på Ardire sin nettside.

Nedenfor følger det skriftlige intervjuet i sin helhet, oversatt til norsk. Vil du heller lese originalen på italiensk finner du det her.

Takk for at du kunne stille opp på intervju. Vil du begynne med å forklare hva Den nordiske motstandsbevegelsen er for noe?

Den nordiske motstandsbevegelsen er en pan-nordisk, revolusjonær og nasjonalsosialistisk kamporganisasjon som har vært aktiv siden 1997. Vi bedriver virksomhet i alle nordiske land og i Sverige er vi også et registrert politisk parti som stiller opp til valg.

Vårt fokus er derimot, fremfor alt, på den utenomparlamentariske virksomheten der vi arbeider med å spre propaganda, trene kampsport, villmarksaktiviteter, foredragsvirksomhet, studiesirkler og mye, mye mer. Vi driver også et flertall ulike nettsider og podkast – ja, faktisk vårt eget lille medie-imperium.

Det absolutt viktigeste målet med alt vi gjør er å sikre eksistensen og friheten for det etnisk nordiske folket.

Stemmer det at dere vil skape en nasjonalsosialistisk republikk som består av alle de nordiske landene, det vil si Sverige, Finland, Norge, Danmark og Island?

Ja, det stemmer. Vi mener at våre land alene ikke har en sjanse å hevde seg i den stadig mer grenseløse og globalistiske verden. Med et forent Norden skulle vi derimot kunne være selvforsørgende og stå selvstendige selv om resten av hele verden sto imot oss.

Det kan og bør, også nevnes at de ulike nordiske folkegruppene er veldig like hverandre både når det kommer til etnisitet og kultur og at de ulike landegrensene innenfor Norden har forandret seg ved flere tilfeller under historiens gang.

Målet med et forent Norden er også den fremste anledningen til hvorfor vi allerede nå arbeider pan-nordisk – allerede i dag forsøker vi innen vår organisasjon å virke slik vi ønsker at hele Norden skal styres når vi har fått makten.

Leder Simon Lindberg. Foto: Den nordiske motstandsbevegelsen
Dere snakker om å etablere et folkestyre. Et spørsmål som oppstår rundt dette er om det er mulig å integrere den nasjonalsosialistiske ideologien med et demokratisk system?

For å kunne svare på spørsmålet må vi egentlig først definere hva demokrati er for noe. Er det demokrati å ha vidåpne grenser samt å tillate homofile ekteskap? I så fall er vi virkelig ingen tilhenger av demokrati.

Ser vi i stedet på det antikke greske demokratiet skulle jeg si at nasjonalsosialismen er betydelig nærmere det systemet enn det dagens såkalte demokrati er. Vi tror på et autoritært, men ikke totalitært, system der det tas stor hensyn til folkets vilje. Vi tror helt og fullt på ytringsfrihet og religionsfrihet – ja, faktisk til og med i høyere utstrekning enn det dagens system gjør.

Vi vil også gi folket den, ifølge meg, mest demokratiske rettigheten som finnes – retten for folket å være bevæpnet. Denne rettigheten som dagens «demokrati» nekter sine medborgere gjør at folket både kan forsvare seg selv, samt at de faktisk skulle kunne ha mulighet til å avsette et korrupt og dårlig lederskap.

Symbolet for deres organisasjon er Tyr-runen. Hva betyr den for dere?

Tyr-runen er en gammel nordisk krigs-rune som står for styrke, ære, rettferd og offervilje for den høyere sak – alle viktige egenskaper som vi ønsker skal definere både hvordan vi ønsker at vår organisasjon og våre medlemmer skal fremstå og faktisk leve etter.

Finnes det noen kobling mellom deres organisasjon og den gamle nordiske paganismen?

Svaret er både ja og nei. Ja, for at vår organisasjon i mangt og mye bygger på samme trossystemet som våre forfedre trodde på når det kommer til saker som etikk og moral. Vår ideologi speiler vårt folks raselige egenskaper, akkurat som den nordiske paganismen gjorde.

Nei, for at vi er for religionsfrihet og aksepterer at våre medlemmer er kristne, ateister eller hva de nå vil identifisere seg som og tro på. De fleste av våre medlemmer er nok ateister eller agnostikere, men enkelte er kristne og noen er også åsatroende.

Når det kommer til kultur og tradisjon er det derimot en annen sak. Ser vi for eksempel på klær og assessorer er det nok veldig mange flere av våre medlemmer som ser ut til å være paganister enn hva det faktisk er. Mange hedrer våre forfedre og vårt folks kulturtradisjon med for eksempel tatoveringer og smykker uten at de faktisk er troende på æsene og det gamle nordiske gudesynet.

Den nordiske motstandsbevegelsens medlemmer har ofte blitt anklaget for å være voldsomme nynazister. Hva tenker du om det?

Vi er absolutt ingen passifister, men vi tillater kun voldsanvendelse i selvforsvar. Om noen går fysisk på oss, eller krenker oss over en viss grad, kommer vi til å slå tilbake og det tilstrekkelig hardt for at angriperen forhåpentligvis skal angre seg etterpå og spre til sine likesinnede at oss skal de passe seg for.

Det er ikke slik at vi vil slåss, men heller slik at vi kjenner vi har en plikt til å slå tilbake om vi blir angrepet. Om vi ikke hadde slått tilbake under årene hadde vi blitt totalt overkjørt av venstreorienterte for lenge siden. I stedet har vi kjempet for våre rettigheter og vunnet muligheten til å kunne stå stolte med våre faner på gater og torg over hele Norden, og det som oftest uten å måttet behøve å anvende noe mer vold.

Så var det dette med nynazister, ja. Vi er helt åpne og veldig tydelige med at vi er nasjonalsosialister – alt annet enn dette er egentlig et skjellsord.

Det er ikke slik at vi vil slåss, men heller slik at vi kjenner vi har en plikt til å slå tilbake om vi blir angrepet. Om vi ikke hadde slått tilbake under årene hadde vi blitt totalt overkjørt av venstreorienterte for lenge siden. I stedet har vi kjempet for våre rettigheter og vunnet muligheten til å kunne stå stolte med våre faner på gater og torg i hele Norden, og det som oftest uten å måttet behøve å anvende noe mer vold.

Vi har tidligere tatt opp den amerikanske alternativ-høyre. Har dere noen kontakter med den amerikanske bevegelsen?

Vi arbeider stadig med å skape gode kontakter med nasjonale verden over og vi har således også kontakt med en del amerikanske grupper. USA er dog et veldig stort land og den amerikanske bevegelsen har blitt infiltrert hardt og vært rammet av mange splittelser under årene og er derfor en større utfordring å ha overblikk over enn for eksempel de nordiske eller italienske.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roy Vey
Roy Vey
10 måneder siden

Bra intervju.

Andreas
Andreas
10 måneder siden

Lindberg er en god leder. Flink til å ordlegge seg – og uredd.