Hjem Nyheter Simon Wiesenthal-senteret: «Trump er den eneste presidenten som leverer»

Simon Wiesenthal-senteret: «Trump er den eneste presidenten som leverer»

JØDISK MAKT Rabbineren Marvin Hier er glad for at årene med Barack Obama er over. Donald Trump leverer det som jødene krever.

Rabbineren Marvin Hier, som grunnla Simon Wiesenthal-senteret i Los Angeles, mener at president Donald Trump er jødenes president i USA. I motsetning til flere andre presidenter leverer Trump politikken som jødene krever.

– Noen ganger får presidentene det til, noen ganger gjør de feil. Så mange presidenter har snakket om å gjøre Jerusalem til Israels hovedstad. De holdt vakre taler, men til slutt kunne de ikke levere. Trump leverte, sier rabbineren Marvin Hier til Jerusalem Post.

Hier har konsekvent nektet å «be om forlatelse» for å ha ledet en jødiske bønnestund etter Donald Trump innsettelsestale.

I bønnestunden for jødene og Israel ved Trumps innsettelse talte han om Jerusalem, men ikke om USA.

– Alle som bor i Israel hvor de er omringet av Hamas, Hizbollah og av iranerne elsker at en amerikansk president sier at Golanhøydene nå for alltid er israelsk territorium. Det er veldig viktig, sier Hier til Jerusalem Post.

«Holocaust»-fornektelsens dag

Forskjellen til den forrige presidenten Barack Obama, som ble oppfattet som mer og mer antisemittisk mot slutten av sin tid som president, er stor, mener Hier som kraftig fordømmer ham for at han signerte en avtale med Iran verdt 150 milliarder dollar, «et land som feirer holocaust-fornektelsens dag 27. januar».

Marvin Hier var den som utnyttet Simon Wiesenthals velkjente navn for å i Los Angeles grunnlegge lobbyorganisasjonen Simon Wiesenthal-senteret, som han siden da har styrt over.

Organisasjonen brukes til å forfølge motstandere til jøder, bekjempe antisemittisme og styrke jødisk innflytelse generelt.

De har produsert oppimot tyve filmer hvorav to «dokumentarer» har blitt belønnet med den jødiske filmprisen Academy Award «Oscar».

Simon Wiesenthal-senteret styrer også Los Angeles Toleransemuseum.