Hjem Nyheter Norden Sinimusta Liike har samlet nok underskrifter til å danne et parti i...

Sinimusta Liike har samlet nok underskrifter til å danne et parti i Finland

FINLAND Den nasjonalistiske organisasjonen Sinimusta Liike (Den blåsvarte bevegelsen) har nå samlet inn nok underskrifter til å danne et parti i Finland.

Den finske nasjonalistiske organisasjonen Sinimusta Liike (Den blåsvarte bevegelsen) har nå samlet inn over 5 000 underskrifter, med det mål om å danne et radikalt nasjonalistisk parti i Finland.

Navninnsamlingen er gjennomført både digitalt og tradisjonelt på papir. Ikke alle signaturer er foreløpig synlige på nettsiden Puoluerekisteri.fi, men Den blåsvarte bevegelsen bekrefter at de totalt har samlet inn over 5000 underskrifter.

For å være på den sikre siden vil navninnsamlingen pågå frem til 11. mai. De meddeler om at uklar håndskrift eller manglende mellomnavn kanskje kan lede til at enkelte signaturer blir ugyldiggjort av systemet, derfor ønsker de en buffer klar.

Under neste års parlamentsvalg i Finland vil det altså være mulig å stemme på Den blåsvarte bevegelsen.

Videre skriver de på sine nettsider at partiets indre organisasjon har blitt styrket i løpet av tiden de har samlet inn underskrifter, og det er nå klart for valgkamp.

«Finland er finnenes land og vil forbli finnenes land så lenge det er bebodd av finner», står det skrevet på hjemmesiden.

«Formålet med vårt parti er å bruke parlamentariske midler for å fremme bevaring av det finske folket og dets bebodde miljø, samt å handle besluttsomt mot dem som prøver å true dette målet med sine handlinger.»

Finske statsborgere kan fortsatt bidra med signaturer på kannattajakortti.sinimustaliike.fi.