Hjem Nyheter Sionistene flytter frem sine posisjoner i Vesten

Sionistene flytter frem sine posisjoner i Vesten

SIONISME Den siste tiden har det kommet flere rapporter om at den sionistiske agendaen har blitt styrket i flere land. Sist ut er Storbritannia og Canada som enda en gang innfører nye restriksjoner mot å kritisere røverstaten Israel.

David Cameron, som leder Storbritannias regjering, er rask til å gå sionistenes ærend. Her deltar han i jødiske ritualer.
David Cameron, som leder Storbritannias regjering, er rask til å gå sionistenes ærend. Her deltar han i jødiske ritualer.

I Storbritannia utformes det i disse dager en lov som skal forby alle institusjoner i offentlig sektor – inkludert lokale myndigheter, skoler, universitet og organisasjoner som sponses av staten – å kritisere Israel.

Dette var dog tydeligvis ikke nok for for sionistene, for nå har Israel igjen klart å presse Storbritannia til å sensurere og motarbeide kritikk av Israel og deres folkemord på palestinerne. Det begynte med at en gruppe som kaller seg London Palestine Action satt opp fire forskjellige plakater, sammenlagt omkring 150 stykk. Dette i forbindelse med den internasjonale kampanjen #IsraeliApartheidWeek, som ble startet av BDS, som er et nettverk av organisasjoner som gjennom blant annet boikotter og sanksjoner forsøker å sette press på Israel til å «underlegge seg internasjonal lov og palestinske rettigheter». De aktuelle plakatene belyser Israels folkemordspolitikk, samt hvordan Storbritannia på forskjellige måter støtter den, med fakta som media tilbakeholder.

Den første plakaten satte fokus på hvordan vestlig media generelt, og det statlige BBC spesielt, enten unnlater å rapportere om palestinernes utsatte posisjon, eller vinkler nyhetene til Israels favør, noe som BBC også har blitt tvunget til å innrømme flere ganger.

Den andre plakaten retter oppmerksomheten mot at sikkerhetsselskapet G4S, som har sin base i London, selger sine tjenester til det israelske fengselssystemet som blant annet fengsler over 500 palestinske barn hvert eneste år, torturerer dem og stiller dem for militærdomstoler anklaget for eksempelvis steinkasting. Ved å «outsource» det skitne arbeidet med å trakassere palestinere til en privat aktør unngår den israelske staten å holdes ansvarlig for eventuelle brudd på menneskerettighetene.

Et palestinsk barn frihetsberøves av det israelske regimet.
Et palestinsk barn fengsles av det israelske regimet.

Den tredje belyser at Storbritannias regjering, samt over 100 forskjellige britiske bedrifter, selger våpen og annen militær utrustning som brukes til å drepe sivile palestinere for å øke Israels illegale okkupasjon av palestinernes land. Dessuten kjøpes det militærteknologi fra israelske bedrifter som har blitt «felttestet» på palestinere.

Til slutt ble det satt opp en plakat som informerer om hvordan Israel ulovlig river palestinske hus i Øst-Jerusalem og på Vestbredden for å rydde plass for jødiske bosettere, og på denne måten okkuperer landet bit for bit.

Samtlige plakater skal dog være tatt ned nå. Ifølge Transport of London, som er den statlige bedriften som drifter Londons undergrunn, skal dette være fordi plakatene var «ulovlige», og en talsperson kaller kampanjen for «vandalisme». Russia Today, derimot, rapporterer at Israels statsminister Benjamin Netanyahu ble så opprørt over plakatene at han personlig beordret utenriksdepartementet til å sette press på Storbritannia om å ta dem ned.

Her er en av plakatene som den israelske regjeringen ville sensurere.
Her er en av plakatene som den israelske regjeringen ville sensurere.

Også Yair Lapid, tidligere finansminister i Israel og leder for Yesh Atid-partiet, skal ha blitt ekstremt provosert av den kritiske informasjonen på plakatene. I tillegg til å fordømme kampanjen og beskylde den for å være «antisemittisk», skal han ha ringt Londons borgermester Boris Johnson og gjort det klart at den israelske regjeringen ikke tolererer at slike kampanjer tillates i Storbritannia, hvorpå borgermesteren lovet å umiddelbart ta ned plakatene. Med tanke på at Lapids parti er i opposisjon i det israelske parlamentet kan man spørre seg med hvilken rett han uttaler seg på den israelske regjeringens vegne. At borgermester Johnson var rask til å lyde sin herre er kanskje mindre mystisk, da Lapid kom på førsteplass da Jerusalem Post i 2013 skulle rangerer «verdens mest innflytelsesrike jøder».

Lignende tilstander i Canada

Også Canadas sionistiske regjering, som ledes av statsminister Justin Trudeau og hans liberale parti, har tatt krafttiltak for å bekjempe og nedtyste kritikk av Israel. Et forslag om at Canada skal fordømme «alle forsøk» fra individer, grupper eller organisasjoner på å støtte BDS – det vil si boikotter, deinvesteringer og sanksjoner av Israel – har nylig blitt slått igjennom i det canadiske parlamentet med en overveldende majoritet. Begrunnelsen er at BDS «demoniserer og delegitimerer Israel».

Den canadiske organisasjonen National Council of Canada-Arab Relations har rettet skarp kritikk mot den nye loven, og påpeker at det er et brudd på ytringsfriheten i tillegg til Canadas grunnlov.

Canada-Israel

Den jødiske interesseorganisasjonen i Canada, Center for Israel and Jewish Affairs ønsker ikke overraskende loven velkommen, da det menes at boikotter av Israel ikke «fremmer fred». Deres leder Shimon Fogel sier til israelsk media:

– Det er diskriminering basert på nasjonalitet, og det skader både israelere og palestinere ved å drive partene lenger bort fra hverandre. BDS er en marginal bevegelse og ligger utenfor oppriktige fredsforsøk.

Canadas statsminister er en velkjent og frittalende sionist som under Gazakrigen i 2014, også kalt «Operation Protective Eagle», uttalte sin støtte for Israels «operasjon» og beklaget seg over Israels beskjedne tap, samtidig som han unnlot å nevne de over 2 000 palestinerne som ble drept, hvorav majoriteten var sivile.

For å bekjempe BDS har Israel budsjettert 26 millioner dollar til dataangrep, hvor man blant annet har overøst Internett med sionistisk propaganda. Til tross for dette deltar mennesker verden over hvert eneste år i kampanjer for å boikotte Israels folkemordspolitikk.

Kilder:
Boris bows to Bibi: UK obeys Israel’s demand to remove pro-BDS posters from London Tube
Pro-Palestine Tube posters ‘an act of vandalism’
London Palestine Action
BBC forced to admit it misled over Palestine
Top 50 most influential Jews 2013: Places 1-10
‘Don’t demonize Israel’: Canada passes anti-boycott motion
Boycott, Divestment and Sanctions (Wikipedia)