Hjem Nyheter Europa Sionister bryter ut av det britiske arbeiderpartiet

Sionister bryter ut av det britiske arbeiderpartiet

0

STORBRITANNIA Etter lengre tids uro i det britiske arbeiderpartiet Labour Party har nå syv sionister ledet av jødinnen Luciana Berger brutt ut og dannet sitt eget parti.

Foto: REUTERS/Simon Dawson

Det er det britiske Labour Party som nå har fått en utbrytergruppe etter lengre tids uro, hovedsaklig basert på anklager om antisemittisme, anklager som har gått rett til topps med partileder Jeremy Corbyn som målskive. Utbryterne har også valgt å danne sitt eget parti: Independent Group. Alle de syv er medlemmer av Labour Friends of Israel og er ledet av jødinnen Luciana Berger.

Jødiske lobbygrupper og deres representanter i det britiske arbeiderpartiet har over flere år forsøkt å skape en polarisering i partiet, med en påfølgende splittelse, for å marginalisere og skvise ut kritikere av Israels politikk overfor palestinerne. Forsøkene har ikke lykkes, tvert i mot, Corbyn ser ut til å ha konsolidert makten sin og brakt nytt liv til, om ikke partiet, så politiske saker forbundet med venstresiden. Forsøkene har også eksponert makten jødiske grupperinger har over britisk politikk. Ved å bryte ut og danne et nytt parti har denne fløyen mest trolig innrømmet nederlag.

Gruppen representerte også en høyreside i partiet, og forfektet en nyliberal, økonomisk politikk. Således er de også anklaget for forsøk på å undergrave Brexit. De var videre pro-NATO og anti-Russland.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg