Hjem Nyheter Globalt Sionistorganisasjon utlover dusører for å begrense ytringsfriheten

Sionistorganisasjon utlover dusører for å begrense ytringsfriheten

SENSUR Anti-Defamation League (ADL) har nylig annonsert en konkurranse for å bekjempe «rasister» og «antisemitter» ved hjelp av ny teknologi.

ADL-sjef Jonathan Greenblatt. Foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of AmericaCC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Den jødisk-amerikanske sionistorganisasjonen Anti-Defamation League (ADL) skriver på sin hjemmeside at de sammen med The Natan Fund kunngjør en konkurranse kalt «Innovasjon mot hat» for å utvikle nye former for teknologi for å bekjempe fremveksten av det de kaller «hat» på internett. For å nå deres mål oppfordrer de blant annet programmerere, akademikere og journalister til å delta, og lover store pengepremier til de som kommer med de beste idéene.

Førstepremien i konkurransen er på nesten 300 000 norske kroner, andre plass får omkring 150 000. Konkurransen finner sted i slutten mars 2017.

– Rasister og antisemitter er alltid raske til å gripe ny teknologi for å spre sitt hat og vi må være kreative for å bekjempe dem. Jeg ser frem til å se hva kreative studenter, ingeniører og programmerere kan finne på for å hjelpe ADL til å oppfylle vårt tidløse mål om å bekjempe antisemittisme og arbeide for rettferdighet for alle, sier ADL-sjef Jonathan Greenblatt om kampanjen.

«Rettferdighet for alle» gjelder altså ikke personer som bruker sin ytringsfrihet for å for eksempel kritisere sionistisk politikk som fordriver palestinerne fra deres eget land. Eller de som stiller spørsmål ved jødisk overrepresentasjon i politikk, media og finans.

ADL ble grunnlagt i 1913 av organisasjonen B’nai B’rith, hebraisk for «paktens barn», for å bekjempe antisionistiske meninger. Organisasjonen har i over hundre år forfulgt dissidenter under skalkeskjulet av å være en demokratisk menneskerettighetsorganisasjon.

ADL snakket blant annet om de kaller hat og antisemittisme når den nyvalgte presidenten Donald Trump brukte begrepet «America First». Trumps kampanjefilm ble også ansett som «antisemittisk» fordi det viste bilder av innflytelsesrike jøder, uten å nevne at de var jøder. ADL ropte også «antisemittisme» når Trump utnevnte Stephen Bannon rådgiver for den nye regjeringen.

Tegneserie frosken Pepe er ifølge ADL «rasistisk» og «nazistisk». Foto: Gab.

I 2016 ble frosken Pepe lagt til ADL sin liste over «hatsymboler», hvor det sammenlignes med hakekors og (((ekko))). Ekko-symbolet stammer fra en amerikansk nettradio og brukes for å signalisere jødiske navn, men da med ekte ekko. Det skal også tillegges at historiske symboler som det keltiske korset, norrøne symboler og runer har blitt klassifisert som «hatsymboler» av ADL.

Kilde:
ADL utlovar stor dusör för att inskränka yttrandefriheten