Hjem Nyheter Norge Siv Jensen og FRP vil videreføre støtten til Antirasistisk Senter

Siv Jensen og FRP vil videreføre støtten til Antirasistisk Senter

JØDISK MAKT Siv Jensen og Fremskrittspartiet sier nå at de likevel ikke vil kutte støtten til flere organisasjoner, som de i utgangspunktet hadde planlagt – inkludert Antirasistisk Senter.

Det var gjennom statsbudsjettet det ble kjent at regjeringen ville kutte deler eller hele støtten til flere organisasjoner, deriblant Retretten, Wayback, Ecpat, Frelsesarmeen, Antirasistisk Senter og Human Right Service (HRS). De siste dagene har det imidlertid kommet andre signaler: Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen skrev på Facebook at kuttene likevel ikke skal gjennomføres – støtten opprettholdes som før.

Det viser seg imidlertid at det likevel kanskje ikke er så enkelt. Abid Raja og Guri Melby fra Venstre uttaler at det slettes ikke er enighet om å reversere kuttene:

– Det stemmer det som Abid sier. Vår stortingsgruppe har ikke noe ønske om å reversere kuttet til HRS. Støtten ble ikke kuttet ved en feil, sier Melby til Dagbladet.

Langt mer bemerkelsesverdig enn at FRP vil videreføre støtten til HRS er det derimot at de også ønsker å gjøre dette for den folkefiendtlige organisasjonen Antirasistisk Senter. Organisasjonen, som ledes av blant annet Rune Berglund Steen og jøden Ervin Kohn, har tidligere i år lansert en indoktrineringsside for barn og unge og har gjentatte ganger tatt til orde for å forby Den nordiske motstandsbevegelsen. I det siste har Antirasistisk Senter bedrevet en utstrakt tiggervirksomhet, hvor 22. juli-kortet har blitt brukt for å skape sympatier.

Jensen snudde også da FRP skulle ta stilling til omskjæring, etter at hun og Finansdepartementet mottok en gruppe jødiske delegater fra ulike internasjonale organisasjoner og menigheter – om det samme er tilfellet også denne gangen kan ikke sies med sikkerhet.