Hjem Nyheter Sjefsrabbiner: “Europa er fortapt – jøder, flytt til Israel!”

Sjefsrabbiner: “Europa er fortapt – jøder, flytt til Israel!”

UTENRIKS Etter det siste terrorangrepet som rammet Europa, oppfordrer nå Spanias sjefsrabbiner alle jøder å flytte til Europa.

Spanias sjefsrabbiner oppfordrer alle jøder å flytte til Israel etter å ha erklært Europa som «fortapt» på grunn av trusselen fra islamister. Uttalelsen kommer etter det siste terrorangrepet som rammet Barcelona på torsdag, der 14 personer ble drept og over hundre ble skadet, da en rasefremmed person kjørte en bil inn i fotgjengere.

Europa har de siste årene vært et regelmessig mål for terrorisme og Spanias sjefsrabbiner, Meir Bar-Hen, oppfordrer derfor alle jøder å flyte til Israel, for å komme unna terrorismen. I et intervju med nyhetsbyrået JTA uttalte han:

– Jeg taler til min forsamling: Tenk ikke at vi er her for godt, og oppfordrer de til å kjøpe en bolig i Israel. Videre sa han:

– Dette stedet er fortapt. Ikke gjenta feilen til de algeriske jødene eller jødene i Venezuela. Det er bedre å flykte for tidlig, enn for sent. Europa er fortapt.

Kilder:
‘Better get out early than late’: Barcelona’s chief rabbi urges Jews to move to Israel as he warns Europe is ‘lost’ because of threat from radical Islam