Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Sjefsskifter, HMF og internkultur på Motstandsbevegelens Organisajonsdager

Sjefsskifter, HMF og internkultur på Motstandsbevegelens Organisajonsdager

MOTSTANDSBEVEGELSEN Sist helg ble Den nordiske motstandsbevegelsens Organisasjonsdager avholdt i Sverige. En rekke nyheter ble avslørt, samtidig som interessante foredrag ble holdt.

Simon Holmqvist var konferansier.

I løpet av helgen ble Den nordiske motstandsbevegelsens Organisasjonsdager, som tilsvarer de gamle Aktivistdagene, holdt i nordre Sverige. En del av de langtreisende gjestene ankom allerede på fredag og overnattet, men på lørdag formiddag ble evenementet innledet av Simon Holmqvist, som var konferansier under tilstelningen.

Organisasjonsdagenes tema var «En enhet av jern», med henblikk på Corneliu Codreanus kjente sitat:

Legionen foretrekker å stå forent selv om den velger feil vei. Om Legionen havner i helvete, skal den fremdeles stå forent. Etter en fremgangsrik erobring av helvete, vender vi tilbake i seier.

Det spiller ingen rolle om vi vinner, taper eller ofrer våre liv. Hovedsaken er at vi gjør det sammen som en enhet av jern.

Etter å ha ønsket alle velkommen og forklart en del praktikaliteter og regler for dagene ønsket Holmqvist Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg velkommen opp på scenen. Lindberg ønsket deltakerne velkommen og bød deretter opp redesjefene i Sverige på scenen for å fortelle om året som var gått og fremtidige planer. Nytt for i år var flere nye redesjefer, som trer frem for å ta over etter sine forgjengere på posten.

Simon Lindberg innleder organisasjonsdagene.

De nye redesjefene er Mattias Sigvardsson, som tar over Rede 2 etter Jimmy AnderssonDaniel Gerdås som tar over Rede 3 etter Freddy NermanDaniel Byström som tar over Rede 6 etter Robert EklundHampus Maijala som tar over Rede 7 etter Magnus Wardmo og til slutt Jimmy Thunlind, som offisielt tar over Rede 8 etter ha vært fungerende redesjef.

Daniel Gerdås. Ny redesjef i det svenske Rede 3.

De fungerende redesjefene i henholdsvis Rede 1 og Rede 4 fortsetter på sine poster inntil nye sjefer er klare til å ta over. Pär Sjögren, langvarig sjef for Rede 5, fortsetter på sin post.

Martin Saxlind. Fungerende redesjef i det svenske Rede 4 og arrangør for organisasjonsdagene.

I løpet av dagene ble flere nyheter avslørt, blant annet at skriften Mestre livet snart kommer til å slippes i bokformat. Fredrik Vejdeland, som presenterte nyheten, mener at boken er viktig da den formidler en ånd som trengs for å overkomme utfordringer og problemer i livet. Mye er vunnet på å anta den ånd som formidles i boken, ifølge Vejdeland.

Nordfronts ansvarlige utgiver Marcus Hansson foreleser om den svenske hatytringslovgivningen.

Å tale foran deltakerne var noe som også Nordfronts ansvarlige utgiver Marcus Hansson denne gangen gjorde, og da om emnet «hatefulle ytringer» og hvordan man skal utføre, eller rettere sagt hvordan man skal unnvike å bli dømt for dette.

– Forelesningen ble holdt for å få medlemmer til å forstå at loven er skapt for å stilne og passivisere politisk opposisjon som anses å være «rasistisk», forteller Hansson for Nordfront og fortsetter:

– Dermed utøkes stadig begrensningen av hvite menneskers ytringsfrihet. Derfor trenger vi som organisasjon og andre mennesker å forstå hvilket nivå av undertrykkelse systemet retter mot vår ytringsfrihet i dag og hva de kommer til å ta sikte på i fremtiden.

Hansson har fem raske tips til “hatytrere”:

1. Bruk ikke en konto på sosiale medier som kan kobles til din person om du skal skrive visse ting som er ulovlig.

2. Tenk på sikkerheten. Jo høyere sikkerhet, desto mindre risiko for tiltale. Krypter datamaskinen, bruk VPN-tunell og fremsett ikke hatytringer via telefonen.

3. Om du kalles inn til et avhør, si ingenting og medvirk ikke i utredningen. Politiet er ikke dine venner, men dine undertrykkere.

4. Les deg opp på hvilke grupper i samfunnet som det er forbudt å hetse mot (hvite går alltid bra), og hvilke symboler som er forbudte. Du kan ofte få sagt det du vil ha sagt uten å bryte mot loven ved å ikke raljere og heller være saklig.

5. Organiser deg mot systemet og beseir det. På denne måten kan du og dine barn i fremtiden uttrykke dere hvordan dere vil i deres eget land.

Pär Öberg foreleser og leder diskusjon om hvilken internkultur Den nordiske motstandsbevegelsen etterstreber.

Også Pär Öberg holdt et foredrag som var rettet inn på sunn internkultur i Motstandsbevegelsen, og hvordan en slik skal kunne etableres og opprettholdes. Lørdagen bød også på to taler av Simon Lindberg, et foredrag av Robert Eklund om propaganda og en tale av Jimmy Thunlind.

Etter at lørdagens skjema var gjennomarbeidet kunne deltakerne nyte av et julebord, på tross av den hysteriske redsel for koronaviruset som finnes i andre deler av samfunnet.

Under søndagsformiddagen ble det holdt en lengre tale av Sebastian Elofsson før det var tid for deltakerne til å avslutte Organisasjonsdagene med flere spredte banneraksjoner langs kysten i Norrland.

Engasjer deg du også! Søk medlemskap i Den nordiske motstandsbevegelsen HER.