Hjem Nyheter SJOKK: Topprangert eliteuniversitet viser «antisemittisk bilde»

SJOKK: Topprangert eliteuniversitet viser «antisemittisk bilde»

HARVARD Det jødisk-ledede prestisjetunge universitetet har blitt rammet av nok en skandale. På en av personalgruppenes Instagram-kontoer sees en jødisk hånd holde to svarte personer i lenker.

Harvards nyutnevnte rektor, jøden Alan Garber, skulle en gang for alle ta et oppgjør med den såkalte antisemittismen ved universitetet. Foto: Skjermbilde Harvard Hillell.

En rekke ansatte ved Harvard University, i den amerikanske delstaten Massachusetts, har dannet en aksjonsgruppe for å støtte pro-palestinske studenter. Da gruppen Harvard Faculty and Staff for Justice in Palestine (FSJP) la ut et innlegg på Instagram med et angivelig «antisemittisk bilde», var reaksjonen fra universitetsledelsen så sterk og truende at aksjonsgruppen følte seg tvunget til – i håp om å kunne redde jobber og karrierer – å umiddelbart krype til korset, beklage og slette innlegget. Det aktuelle bildet viser en hånd prydet med et jødisk symbol som holder to svarte personer i lenker.

Universitetet kunngjorde mandag kveld at de «utreder et nå slettet innlegg på sosiale medier som inneholdt et antisemittisk bilde», som to pro-palestinske studentgrupper hadde gitt til en aksjonsgruppe. De la til at saken nå vil bli henvist til Harvard College Administrative Board.

Samtidig rapporterte avisen Harvard Crimson at universitetet nå også gransker både Harvard Faculty og Staff for Justice in Palestine, samt to studentgrupper med påståtte koblinger til den: henholdsvis Harvard Undergraduate Palestine Solidarity Committee og African and African American Resistance Organization.

Jøden Jacob M. Miller, den tidligere presidenten for universitetets jødiske interesseorganisasjon Harvard Hillel, og som nå er leder av universitetsavisens redaksjonsråd, skriver i avisen:

Harvards problem med antisemittisme går så dypt at det til og med strekker seg til skolens fakultet. Skammelig!

Innlegget har blitt flagget av House Committee on Education and the Workforce, som allerede fredag ​​sendte ut en stevning til Harvard med krav om en forklaring på fremveksten av antisemittisme på campus.

Den tidligere «afroamerikanske» rektoren på Harvard, Claudine Gay, ble forrige måned tvunget til å trekke seg, etter å ha tatt for lett på «den tøylesløse antisemittismen» ved universitetet. Hun ble deretter erstattet av jøden Alan Garber. Den offisielle årsaken til Gays avgang var imidlertid flere tilfeller av plagiat, som på tidspunktet for utnevnelsen lenge hadde vært kjent for resten av universitetsledelsen, men som hadde blitt fullstendig ignorert, inntil anklagene om antisemittisme dukket opp.