Hjem Nyheter Norden Skal motdemonstrere gjennom å lese tekster og be bønner

Skal motdemonstrere gjennom å lese tekster og be bønner

GÖTEBORG Den svenske «kultureeliten» planlegger en motdemonstrasjon mot Motstandsbevegelsens demonstrasjon i Göteborg. Planen er å lese såkalte antinazistiske tekster og be bønner.

Journalisten Lisa Bjurwald skal delta sammen med «antinazismens» van Helsing, «historikeren» Henrik Arnstad.

Det er domkirkeforsamlingen i Göteborg, tidsskriftet Författaren, Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne, Kyrka mot Rasism, Tilsammans för Göteborg og Göteborgs Interreligiösa råd – som sammen arrangerer en motdemonstrasjon mot Motstandsbevegelsen demonstrasjon den 30. september. Parolen er «Ord for motstand og medmenneskelighet».

Formålet er at deltakerne selv skal få «kraft» gjennom å lese gamle og nye «antinazistiske» tekster fra hele verden.

– Sammen er vi sterkere, det er lettere å finne sivilkurasje. Vår lesning av motstandstekster fra før og nå er også for å gi håp og mot hos de som skremmes av samfunnsutviklingen, forteller Lisa Bjurwald som er en av forfatterne.

Tekstlesingen vil kombineres med bønner og gudstjenester i både kirker og i det offentlige fra 29. september til 1. oktober. Ifølge arrangementets Facebook-side skal man også sette sin tillit til Gud for å stoppe Motstandsbevegelsens vekst. Hvorvidt Gud sympatiserer med deltakerne, gjenstår dog å se.

Forfatterne som deltar er blant annet: Lisa Bjurwald, Henrik Arnstad, Elin Boardy, Mats Fors, Mattias Gardell, Anneli Jordahl, Anna Jörgendotter, Maria Küchen, Ola Larsmo, Martina Monetlius, Karolina Ramqvist, Tone Schunnesson og Maria Sveland.

Kilde:
«Kultureliten» vill göra motstånd mot Motståndsrörelsens demonstration