Hjem Nyheter Norden Skellefteå-jenta har våknet fra koma

Skellefteå-jenta har våknet fra koma

2

SVERIGE Den 10 år gamle jenta som ble utsatt for voldtekt og drapsforsøk på Morö Backe i Skellefteå har nå våknet fra koma. Situasjonen har stabilisert seg, men det er ikke sikkert hun vil bli avhørt i det hele tatt.

Bilde delt av jentas mor på sosiale medier. Sensur av Nordfront.

Jenta som ble overfalt i begynnelsen av juli på Morö Backe i Skellefteå har måttet holdes i kunstig koma på grunn av skadene hun ble påført. Nå er hun imidlertid flyttet fra intensivavdelingen til barneavdelingen, noe som betyr at hun er ved bevissthet.

Aktor Irene Falk sier til Aftonbladet at tilstanden til jenta har «stabilisert seg», men at hun foreløpig ikke er avhørt om overfallet hun har blitt utsatt for.

– Jenta er våken, men det er ikke aktuelt å avhøre henne for øyeblikket og det er usikkert om det vil være mulig eller hensiktsmessig å avhøre henne i etterforskningen, sier hun.

I statusrapporten som ble levert tirsdag, kommenterer Falk også den bestilte aldersvurderingen av den afrikanske gutten som er siktet for både drapsforsøk og grov voldtekt av jenta.

– Resultatet av aldersvurderingen ventes å være klar tidligst i midten av august. Den tekniske etterforskningen i saken, som blant annet består av spor sikret på åstedet, vil trolig ikke være avsluttet før i september måned, sier hun.

Politiet etterlyser også ytterligere vitner, spesielt de som var på gang- og sykkelveiene rundt skolen på Morö Backe, mellom klokken 15.00 og 17.30 den 7. juli.

— Vi ønsker et så komplett bilde som mulig av hvem som var i området på det tidspunktet og hvilke observasjoner de gjorde. Selv manglende observasjoner kan være av interesse for etterforskningen, sier Falk.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hans-Simon Dahle
Hans-Simon Dahle
2 måneder siden

At hun lever er helt fantastisk, men hun er sannsynligvis påført skader og traumer(PTS), som vil hemme henne, kanskje resten av livet. Og alt dette pga en mørkhudet beriker som de forræderske politikerne slapp i landet der hun skulle være trygg og ha en fremtid. La oss håpe det beste, og at denne overgriperen får sin fortjente straff, noe som ikke er særlig sannsynlig.

J.H
J.H
2 måneder siden

Godt hun overlevde, håper bare hun nå vil klare å komme seg gjennom livet uten å lide alt for mye psykisk av dette. Hun må ha hjelp og oppfølging, vil Sverige unne henne det? Dessverre ender det ofte med selvmord for de som har blitt utsatt for noe slik.