Hjem Nyheter Skilsmisser reduseret med 70 prosent i Kina etter ny «kontroversiell» lov

Skilsmisser reduseret med 70 prosent i Kina etter ny «kontroversiell» lov

FAMILIE Alle nye lover i Kina er ikke dårlige, men de bedre av dem beskrives som «kontroversielle» av liberale, jødiske-eide medier i vesten.

En «kontroversiell» ny lov i Kina har gjort at skilsmissene har blitt redusert med mer enn 70 prosent det første kvartalet av 2021, ifølge data som departementet for sivile saker i Kina har publisert.

Den nye loven, som er til for å gjøre noe med de lave fødselstallene i Kina, trådte i kraft 1. januar i år. Loven krever at par som vil skille seg først må gjennomgå en «avkjølingsperiode» på 30 dager. Vil man deretter fortsatt skille seg så gjør man det, men etter at paret har «kjølt seg ned» virker veldig mange å finne tilbake til hverandre.

Samtidig som loven trådte i kraft har myndighetene i Kina generelt oftere begynt å forespråke tradisjonelle familieverdier. Innstillingen fra myndighetene om at familier må holde sammen har resultert i en utrolig rask forandring. 295 000 skilsmisser har skjedd dette kvartalet, hvilket kan sammenliknes med 1,05 millioner i løpet av samme periode i fjor og 1,06 millioner året før der igjen.

I liberale medier i vesten har det blitt uttrykt kritikk mot den nye loven. The Guardian mener eksempelvis at det er «sinne» i Kina over den nye loven og at staten legger seg i den private sfæren. At stater i vesten masseimporterer utlendinger for å gjøre noe med lave fødselstall er dog ikke noe som The Guardian ser som negativt.