Hjem Nyheter Skilsmisser reduseret med 70 prosent i Kina etter ny «kontroversiell» lov

Skilsmisser reduseret med 70 prosent i Kina etter ny «kontroversiell» lov

1

FAMILIE Alle nye lover i Kina er ikke dårlige, men de bedre av dem beskrives som «kontroversielle» av liberale, jødiske-eide medier i vesten.

En «kontroversiell» ny lov i Kina har gjort at skilsmissene har blitt redusert med mer enn 70 prosent det første kvartalet av 2021, ifølge data som departementet for sivile saker i Kina har publisert.

Den nye loven, som er til for å gjøre noe med de lave fødselstallene i Kina, trådte i kraft 1. januar i år. Loven krever at par som vil skille seg først må gjennomgå en «avkjølingsperiode» på 30 dager. Vil man deretter fortsatt skille seg så gjør man det, men etter at paret har «kjølt seg ned» virker veldig mange å finne tilbake til hverandre.

Samtidig som loven trådte i kraft har myndighetene i Kina generelt oftere begynt å forespråke tradisjonelle familieverdier. Innstillingen fra myndighetene om at familier må holde sammen har resultert i en utrolig rask forandring. 295 000 skilsmisser har skjedd dette kvartalet, hvilket kan sammenliknes med 1,05 millioner i løpet av samme periode i fjor og 1,06 millioner året før der igjen.

I liberale medier i vesten har det blitt uttrykt kritikk mot den nye loven. The Guardian mener eksempelvis at det er «sinne» i Kina over den nye loven og at staten legger seg i den private sfæren. At stater i vesten masseimporterer utlendinger for å gjøre noe med lave fødselstall er dog ikke noe som The Guardian ser som negativt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
8 måneder siden

«No fault divorce» har gjort det lett å bryte ut av ekteskapet i Vesten, og siden kvinnene oftest drar av med hus og halvparten av formuen(minst), dersom paret har barn, og i tillegg får omsorgen for barna(I 9 av 10 tilfeller), har dette gjort det fristende å bryte ut og sette mannen på gata. Iblant er selvsagt mannen å klandre, pga vold og insensivitet/mangel på engasjement, men her har Kina gjort noe bra, slik at partene kan ta «timeout» og finne ut om de virkelig ønsker å splitte opp, eller om det er grunnlag for å fortsette, ikke minst av… Les mer »