Hjem Nyheter Skole i USA skal tilpasse karakterer etter rase

Skole i USA skal tilpasse karakterer etter rase

USA En høyskole i USA skal begynne å tilpasse karaktersettingen etter studentenes rasetilhørighet, ettersom noen rasegrupper presterer dårligere enn andre.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC public domain.

Til neste år vil lærere ved Oak Park og River Forest High School begynne å tilpasse karaktersystemet sitt etter elevenes rasetilhørighet. Det nye systemet heter «Transformative Education Professional Development & Grading».

Bakgrunnen for endringen er at de ønsker å gjøre karaktersettingen mer «lik», da det har blitt registrert at svarte elever ikke presterer like bra som hvite. Ifølge skolen skyldes dette at enkelte karakterkriterier kan være «diskriminerende mot svarte».

I fremtiden vil svarte elever bli tilgitt for fravær, utelatte oppgaver og dårlig oppførsel, mens hvite elever fortsatt må følge reglene.

Svarte studenter kan ikke få stryk

Videre skal lærerne jobbe med «kompetansebasert karaktersetting», som blant annet innebærer at svarte elever ikke kan stryke i et fag. Dette skal «ha effekt over tid», sier skolen.

«Lærere og ansatte ved OPRFHS vil fortsette den nødvendige prosessen for å gjøre karakterforbedringer som gjenspeiler våre kjerneverdier», heter det i læreplanen.

Skolen har laget statistikk for hvordan de ulike rasegruppene presterer i timer og prøver. For eksempel om andelen rasegrupper som ikke består testene, hvilket var 77 prosent av de svarte, 49 prosent av latinamerikanere, 27 prosent av asiater og 25 prosent av hvite studenter.