Hjem Nyheter Skole i USA skal tilpasse karakterer etter rase

Skole i USA skal tilpasse karakterer etter rase

6

USA En høyskole i USA skal begynne å tilpasse karaktersettingen etter studentenes rasetilhørighet, ettersom noen rasegrupper presterer dårligere enn andre.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC public domain.

Til neste år vil lærere ved Oak Park og River Forest High School begynne å tilpasse karaktersystemet sitt etter elevenes rasetilhørighet. Det nye systemet heter «Transformative Education Professional Development & Grading».

Bakgrunnen for endringen er at de ønsker å gjøre karaktersettingen mer «lik», da det har blitt registrert at svarte elever ikke presterer like bra som hvite. Ifølge skolen skyldes dette at enkelte karakterkriterier kan være «diskriminerende mot svarte».

I fremtiden vil svarte elever bli tilgitt for fravær, utelatte oppgaver og dårlig oppførsel, mens hvite elever fortsatt må følge reglene.

Svarte studenter kan ikke få stryk

Videre skal lærerne jobbe med «kompetansebasert karaktersetting», som blant annet innebærer at svarte elever ikke kan stryke i et fag. Dette skal «ha effekt over tid», sier skolen.

«Lærere og ansatte ved OPRFHS vil fortsette den nødvendige prosessen for å gjøre karakterforbedringer som gjenspeiler våre kjerneverdier», heter det i læreplanen.

Skolen har laget statistikk for hvordan de ulike rasegruppene presterer i timer og prøver. For eksempel om andelen rasegrupper som ikke består testene, hvilket var 77 prosent av de svarte, 49 prosent av latinamerikanere, 27 prosent av asiater og 25 prosent av hvite studenter.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
The goyim knows
The goyim knows
8 måneder siden

Haha. Hadde jeg vært svart hadde jeg tatt dette som en fornærmelse. Men slik er det, det er altså raseforskjeller og selv de mennesker som omfavner flerkulturen er dønn klar over det. Det kan man hele tiden se på hvordan de opptrer overfor rasefremmede, snakker til dem som barn og legger alt til rette for at også de skal «klare ting litt bedre»…iallfall på papiret.

proverbs 26:11
proverbs 26:11
8 måneder siden

Det er vel dette som er «omvendt diskriminering», eller affirmative action i USA? Og kan kanskje sammenlignes med Norge, der f eks politi, brannvesen og det militære har senket de fysiske prestasjonskravene for å slippe til flere kvinner? Hva med de få svarte(kanskje 10-15%), som klarer testene uten slik «hjelp»? Eller de få kvinnene som består opptaksprøvene som beskrevet ovenfor? De må vel senere ha en følelse av at de har blitt «kvotert» og ikke pga kvalifikasjoner og kompetanse.

Django
Django
Svar til  proverbs 26:11
8 måneder siden

Derfor ville jeg nok,hvis krig, aldri fulgt en kvinnes ordre….hadde nok valgt guerrilla krig først!

Roger M
Roger M
8 måneder siden

Helt absurd utvikling, kunne da likegodt fjernet karakterer helt og ventet en dyster fremtid med eksempelvis inkompetente leger som jobber på akutten, eller tilbakestående lærere som knapt vet hvor Norge ligger på kartet.

Django
Django
8 måneder siden

apartheid føres tilbake, wow for en verden i endring….lurer på hvem rase som slipper billigst unna???
Alle vet svaret, men det er morsomt å spørre likevel.
Jeg ville vel kanskje, på bakgrunn av dette, aldri ansatt svarte da jeg vet de har kommet «gjennom» studiet bare ved å møte opp!!!!!
VERDEN trenger en RERSTETT knapp omgående..

Roar
Roar
8 måneder siden

Klassene burde vært oppdelt etter hvor godt man presterte slik at flinke elever ikke ble holdt tilbake av mindre flinke elever, og mindre flinke elever kunne fått tilpasset hjelp slik at de kunne oppnådd et bedre resultat med tiden. Rasefremmede burde sendes hjem til sitt opprinnelige hjemland der de kunne funnet sitt riktige element, så slapp vi idiotiske og urettferdige påfunn som dette.