Hjem Nyheter Skoleelev utestengt og arrestert – hadde sagt «det finnes bare to kjønn»

Skoleelev utestengt og arrestert – hadde sagt «det finnes bare to kjønn»

CANADA Da han dro til skolen etter uttalelsen ble Josh Alexander arrestert for inntrengning. For at han skulle få komme tilbake på skolen ble det stilt urimelige krav.

High School-eleven Josh Alexander.
High School-eleven Josh Alexander. Skjermbilde EWTNs News Nightly)

På en «katolsk» skole i den lille byen Renfrew i provinsen Ontario i det sørøstlige Canada, skriver Nordfront om en videregående skoleelev som ble utestengt fra undervisningen og i tillegg også ble arrestert. Grunnen var at han hevdet at det kun eksisterer to kjønn, ifølge den kanadiske avisen Toronto Sun.

Josh Alexander ble utestengt fra undervisning av skoleledelsen i november i fjor på grunn av hans kommentarer til temaet kjønn under en diskusjon i klasserommet. Han ble informert om at han ikke skulle få komme tilbake til klassen før han offentlig trakk tilbake sin «intolerante uttalelse». Da Alexander i stedet valgte å gå tilbake til skolen og klassen sin påfølgende mandag etter å ha uttalt de skjebnesvangre synspunktene, ble han umiddelbart møtt av stedfortredende rektor og arrestert av to lokale politifolk som siktet ham for inntrengning. Den nå utestengte eleven ved St. Joseph’s Catholic High School forklarer i et intervju til National Post at det han ble anklaget for av skoleledelsen, er «misoppfatninger omkring kjønn uttrykt under en diskusjon i klassen».

– Det handlet om mannlige studenter som benytter dametoalettene, kjønnsdysfori og om menn som ammer. Alle sa sine meninger om dette, og alle tilstedeværende som ville delta, inkludert læreren … Jeg sa at det finnes bare to kjønn, og at man er født som enten mann eller kvinne – et syn som ble erklært «å være helt uakseptabel». Deretter fastslo jeg: «Kjønn trumfer ikke biologi», forklarte Alexander i intervjuet.

Flere betingelser for fornyet skoletilgang

En advokat som representerer Alexander forklarer at skolen nekter å la ham få delta i undervisningen igjen før han gir et løfte om «å ikke tiltale noen transstudenter med det «døde navnet» og i tillegg samtykker i å utebli fra de to timene på ettermiddagen, der det deltar to transpersoner i undervisningen som misliker hans religiøse tro». Disse to kravene kan altså tillegges det som gjelder offentlig beklagelse.

Alexander sier til National Post at han aldri har «dødsnavngitt» en annen student, noe som betyr å tiltale en transperson med navnet som personen hadde før kjønnsskiftet. Denne hendelsen utspiller seg innenfor Ontarios offentlig finansierte «katolske» skolesystem, som følger det samme sekulære evangeliet som praktiseres i alle andre offentlige institusjoner.

https://twitter.com/FreedomCentralC/status/1622708497266900993

Alle som ser nærmere på Alexanders tilstedeværelse i sosiale medier vil kunne konstatere at han er politisk engasjert. Han er «pro-life» abortmotstander, og han foretrekker en rød skyggelue med «Save Canada» påskrevet. Han har til og med blitt fotografert ved protester mot Trudeau-regjeringen på Parliament Hill.

Forfatteren av artikkelen i Toronto Sun har fulgt nøye med på saken om elev Alexanders suspensjon fra skolen. Han understreker at denne unge mannen, ifølge politisk korrekte i dagens Canada, visstnok ikke fortjener noen som helst sympati, og at han bare fikk det han fortjente – som, ifølge skribenten, er en holdning som reiser et spørsmål:

Hva lærer det ham [Alexander] at hans meninger i en sak får ham utestengt fra undervisningen?

Denne unge mannen, blir vi minnet om, blir nektet utdanning fordi han har en annen oppfatning enn sine makthaverne. Skoleledelsen gjør ham til en martyr, samtidig som de viser at de for lenge siden forlot den katolske troen de utgir seg for å opprettholde. Og hva gjør denne holdningen med Alexanders antagonister, «transelevene» som ikke vil ha ham i klassen fordi de ikke deler hans religiøse tro? Det lærer dem at de er så mye viktigere enn andre elever og at de ikke behøver å håndtere synspunktene og holdningene som de ikke deler. Forfatteren bemerker at i Ontarios skolesystem trumfer «woke» politikk alt annet, inkludert en tenårings rett til en utdannelse – og han konkluderer:

Hele systemet er pillråttent.