Hjem Nyheter Europa Skoler i England forbyr jenter å gå med kjole – for å...

Skoler i England forbyr jenter å gå med kjole – for å imøtekomme transseksuelle elever

7

ENGLAND Et førtitall skoler i England forbyr jenter å gå med kjole i sin iver etter å imøtekomme transseksuelle elever.

Foto: Lothar Steiner / Global Look Press

Et førtitall skoler i England har i forkant av høstterminen gitt jenter forbud mot å gå i kjole, ifølge avisen Sunday Times, for å gjøre skoleuniformen kjønnsnøytral for å imøtekomme transseksuelle elever.

En av skolene som har forbudt kjole er Priory School i Lewes i East Sussex.

– Vi har en liten, men voksende gruppe av transseksuelle elever og det er viktig for dem at alle har samme skoleuniform, sa Tony Smith, lærer på Priory School.

I Ipswich har åtte videregående skoler forbudt kjole, hvilket betyr at majoriteten av alle kvinnelige elever i byen går på skoler hvor de må ha bukse til uniformen. Copleston High School har satt kjoler på samme liste som jeans og ansiktspiercing, hvilket allerede er forbudt.

På enkelte skoler har dog elevene protestert og kjemper for å beholde kjolen. Elever på Philips High School i Bury har samlet hundretalls underskrifter i en protest mot skolens buksetvang til høsten.

Kvinnelige elever på skolen hevder at de føler seg mer bekvemme med kjole. Å tvinge på dem bukser kan ødelegge deres mentale helse, mener elevene.

Diane Burdaky, som er forelder til en elev på Philips High School sier til RT at det ikke har vært noen dialog med foreldre eller elever overhode før avgjørelsen kom:

– Jeg var veldig sjokkert. Det var ingen konsultasjon med foreldre eller elever. Det var ingen forklaring overhode. Ingen begrunnelse ble gitt overhode. Jeg vet at barna på skolen ikke vil gå i bukse hele tiden.

Antallet skoler som har innført kjønnsnøytral uniform har økt siden en ny «likestillingslov» ble innført i 2010. Ifølge loven skal tanssekuelle elever beskyttes fra diskriminering, hvilket visse skoler tolker som at skoleuniformen skal være kjønnsnøytral.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

«Normalitet» er et begrep og et ord som tydeligvis har gått ut på dato for å imøtekomme «transebarn», og hensynet til sinns- og kjønnsforvirrede tenåringer trumfer normale barns normale preferanser hva angår påkledning. Disse skolene har vel også kjønnsnøytrale WC’er, antar jeg? Men så vet vi jo at «mangfold er styrke», og all diskriminering er fy-fy.

AK1488
AK1488
3 år siden

Det hele høres ut som en absurd komedie.

Martin
Martin
3 år siden

De imøtekommer også de som tilber Islam. To fluer i en smekk.
England er en fortapt nasjon..

Oystein
Oystein
3 år siden

Vi skal oppleve mye sykt nå i slutten, fy faen!
Toleranse og likegyldighet er de siste verdiene i et døende samfunn!!

Dr.Phil
Dr.Phil
3 år siden

Innskrenke majoritetens rettigheter, for å ære en minoritet. Ja, det høres veldig PK ut, og det finnes tydeligvis ingen grenser for deres galskap.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Helt sykt

Espen Johansen
Espen Johansen
3 år siden

verden blir mer å mer syk , se til telaview , verden homo hovedstad