Hjem Nyheter Norge Skolesjef nekter barn å se kristent budskap

Skolesjef nekter barn å se kristent budskap

7

INNENRIKS Når skolene ikke kommer til kirken kan kirken komme til skolen, tenkte sokneprest Leif Inge Norland Brekke i Nærbø kirke, og spilte inn film med en julehilsen til barneskolene på Jæren. Så enkelt var det imidlertid ikke, skolesjef i Hå kommune, Rune Roaldsen, syntes overhodet ikke noe om tiltaket og forbød skolene å vise filmen. Han mener det er forkynnende.

Sokneprest Leif Inge Norland Brekke i filmen de ville formidle til skolene som erstatning for avlyst julefeiring Foto: Nærby Kirke/Youtube

Smittevernhensyn har vært benyttet som unnskyldning for mange med vikarierende motiv, dette har også gått ut over de som vil opprettholde vestlige tradisjoner. Men smittevernhensyn er ikke alltid nok til å underkue disse. Kirkene fikk raskt pålagt begrensninger og det ble klart at dette ville ha stor innvirkning på julefeiringen og hvordan denne skulle gjennomføres. Det er en tradisjon landet rundt at barneskolen som sogner til kirken, avlegger denne et besøk en av de siste dagene før julekvelden. Mange har nå løst dette ved at klassene møter opp ved kirken, men feirer utendørs. Så er imidlertid ikke tilfellet på Jæren. Her fikk de ikke engang stå utenfor kirken.

Skolesjef i Hå Kommune, Rune Roaldsen Foto: Thomas Ystrøm/NRK

Derfor ville sokneprest Leif Inge Norland Brekke i Nærbø kirke snu om på tradisjonen og tilpasse feiringen til situasjonen, med en digital hilsen. Her leste de juleevangeliet, presten holdt en andakt og et barnekor sang «En stjerne skinner i natt». Dette er imidlertid forkynnende og utydeliggjør skillet mellom skole og kirke, mente altså skolesjef i Hå kommune, Rune Roaldsen, og forbød skolene å vise filmen. 

Bygdalista i Hå er svært kritisk til avgjørelsen fra skolesjefen, men innrømmer at det er for sent å gjøre om på dette nå, mens Human-Etisk Forbund ikke overraskende hilser avgjørelsen velkommen. Ordføreren i Hå, som representerer KRF, vender det andre kinnet til så langt bak at nakken nesten knekker og uttrykker at han «respekterer avgjørelsen», men mener det burde vært løst på en annen måte.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Det er vel for ikke å krenke «ikke-kristne» elever og familier dette skjer. Skolen skal jo for enhver pris være «inkluderende», og da får våre kulturelle og religøse tradisjoner, også kristne, vike plass for «diversitet og mangfold». Hvite menn og kvinner, i offentlige posisjoner, legger seg stadig oftere flate for denne raseskadelige agendaen. Skam på dem for svik mot folk og land!

H.L
H.L
1 år siden

Hadde det vært en imam som skulle presentere islam så hadde nok rektoren ønsket han velkommen. Eller en jøde som skulle presentere jødedommen, osv.

Morten
Morten
1 år siden

Kristne er de nye «nazister» i dag.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Er ikke kristen selv, men ser jo at det er en agenda mot kristne i dag. Og det kan de takke jødene som mange av de tilber. Men det store bildet har de vel vanskelig for å se. Personlig synes jeg ikke religion har noe i skolen å gjøre i det hele tatt, bortsett fra generell lærdom om de enkelte. Det er ikke til å bortforklare at kristendommen har passifisert vårt folk og åpnet døren for jødisk manipulasjon. Men ja, det finnes unntak blant kristne.

Sturmgewehr
Sturmgewehr
Svar til  Gjallarhorn
1 år siden

Jeg er heller ikke kristen og har alltid snakket imot religion og kristendommen men jeg har lagt merke til at alle mine politiske fiender samme hvor de kommer fra alltid skal insistere på at jeg er kristen, Vi er liksom kristne om vi liker det eller ei. Uansett hvor mye jeg insisterer på at jeg ikke tilhører en religion og at jeg er bare en stolt nordmann så insisterer mine fiender på at jeg er kristen og at de skal behandle meg som en Kristen. De klarer ikke tenke større. Og jeg tviler sterkt på at våre fiender vet mer… Les mer »

snikjabjørn
snikjabjørn
1 år siden

like greit å kvitte seg med abrahams religioner, om det er de kristne «white jews» eller salafistisk islam eller satanistisk jødedom.

Sturmgewehr
Sturmgewehr
Svar til  snikjabjørn
1 år siden

Enig med deg. Kristne, Jøder, islam det er alt det samme. De perverterer alt, De er maktpsykopater og skap homser/pedofile for og si det rett ut. De vil gjøre alt ulovlig og synd mens dem selv gjør syke ting dem sier er synd i skjul. Ikke alle men flertallet av Kristne minner meg veldig mye om Arabere, Det er så si ingen forskjell i hvordan de tenker. De sier at alt er synd, Også er dem de værste synderene selv men ikke bare friske syndere men rett og slett straight up transbøg homser i skjul. De er rett og slett… Les mer »