Hjem Nyheter Skottland: Nytt lovforslag ville kriminalisere “hatefulle ytringer” i hjemmet

Skottland: Nytt lovforslag ville kriminalisere “hatefulle ytringer” i hjemmet

0

1984 Skottlands justisminister vil med et nytt lovforslag forby “hatefulle ytringer” i hjemmet. Skotter vil dermed kunne dømmes for “hatefulle ytringer” hvis de kritisk omtaler “beskyttede grupper” i sitt eget hjem. 

Skottlands justisminister, Hamza Yousaf. Foto: Twitter.

Skottlands justisminister Hamza Yousaf har lagt frem et nytt lovforslag som skal forby “hatefulle ytringer” i hjemmet. Ifølge Yousaf handler lovforslaget om å bekjempe hat mot beskyttede grupper.

For å kunne anmeldes for brudd på loven behøves ingen direkte krenkelse eller forulempning av en person eller gruppe, bare at noen oppfatter ens uttalelser slikt. For eksempel skulle en kommentar om masseinnvandring ved middagsbordet lovforfølges om ett familiemedlem velger å anmelde den.

På sosiale medier har folk spekulert på hvor langt den skotske påtalemyndigheten er villig til å gå for å lovforfølge denne typen «ytringsforbrytelse». “De burde kanskje også begynne med skjult avlytting av folks hjem”, skal en person ha uttalt på twitter.

For att en person skal kunne tiltales behøver ikke personens uttalelse å ha vært rettet mot en spesifikk person. Det eneste som trengs er bevis for att «ytringsforbrytelsen» var motivert av “ondskapsfullhet”. Det behøves kun at ett enkelt individ overhørte uttalelsen for at den skal kunne lovforfølges.

Om lovforslaget godtas av det skotske parlamentet står skotske borgere dermed i fare for å lovforfølges for kommentarer om andre individers religion, alder, handikap, seksuelle legning, “trans-identitet” eller “variasjoner i seksuelle egenskaper”. Om etniske skotter regnes blant det Yousaf omtaler som “beskyttede grupper” er dog uklart.

Les også:
Nye direktiv til Londonpolitiet: Ignorer «småkriminalitet» – prioriter «hatkriminalitet»
72 år gammel svensk kvinne dømt for «hatkriminalitet»
Slovakisk nasjonalistleder får 4 års fengsel – donerte en ulovlig sum penger til fattige
Ervin Kohn vil innføre diktatur i demokratiets navn – SV henger seg på