Hjem Nyheter Skytemassakre i USA etter at afroamerikaner mistet jobben

Skytemassakre i USA etter at afroamerikaner mistet jobben

1

FLERKULTUR Seks personer er døde etter at afroamerikanske Gary Martin fikk sparken fra jobben sin på en ventilfabrikk og begynte å skyte vilt rundt seg.

Det var fredag klokken 13.24 at politiet i den amerikanske byen Aurora, Illinois, fikk melding om pågående skyting inne på en fabrikk. Den nylig avskjedigede afroamerikaneren Gary Martin (45) hadde da gått amok med en pistol med lasersikte, og skjøt i følge et vitne vilkårlig rundt seg. Ansatte måtte gjemme seg i skap, og personer i nærliggende bygninger stengte seg inne.

Mannen hadde drept fem personer før han selv ble drept i en skuddveksling med politiet. Blant de drepte var fabrikkens formann, Josh Pinkard. Fem politifolk og flere andre ble skadet i skuddutvekslingen, og har fått behandling på sykehus.

Hendelsen førte til at flere skoler i området ble stengt.

I følge politisjef Kirsten Ziman hadde mannen bevæpnet seg i forkant av et møte der han fikk sparken.

Mannen hadde blitt ilagt forbud mot å bære våpen som følge av en voldsdom fra 1994, og var allerede i et skriv blitt anmodet av politiet om å levere tilbake pistolen han anskaffet i 2014. Det er uvisst hvorfor ytterligere skritt ikke ble gjort i saken.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

Litt motgang, så går afroene berserk. Det finnes ikke selvkontroll.